contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajiturele Cu Ceai Verde Si Ghimbir

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

S-a racorit putin afara,asa ca profitat si am incercat repede formele primite de la JM. Sorina,prietena mea ,a venit cu reteta asta,netestata,asa ca am comis-o chiar si asa si pot sa va spun ca merita.Este dulce si aromata .Nu am avut radacina de ghimbir,drept care am folosit in loc ghimbit macinat praf.
Cat priveste forma,puteti folosi forme obisnuite de briose.


INGREDIENTE:
masura cana : 240 ml -a propos de masurile cana (1/2,1/3,1/4 cana) si lingurita( 1/8,1/4/1/2,lingura),exista acum la Carrefour aceste masuri la set,marca lor si nu costa decat vreo7 lei.
110g  (½ ceasca) unt nesarat, la temperatura camerei
¾ ceasca de zahar pudra
2Lg ( linguri) de miere
2 Lg coaja de mandarina rasa (sau portocala,eu asta am pus ca asta am avut),
2 oua
1 / 3 cana smantana
2 Lg suc de  mandarine (sau portocale),
1 ½ Lg de ghimpir proaspat ras 
1 lg ( lingurita) extract de vanilie,eu am pus un plic de zahar vanilat
1 ceasca faina cernuta
1 lg praf de copt
¼ lg ghimbir macinat
2 lg  praf de ceai verde( reteta este cu matcha green tea,care este o pudra de ceai verde ,japoneza,dar care pe plaiurile noastre nu se gaseste,asa ca am folosit ceai verde obisnuit,muiat cu o jumatate de lingurita de apa fierbinte.Ceaiul japonez coloreaza mai pergnant aluatul in verde)
¼ lg sare
1 ½ Lg mac
pentru glazura
-eu am folosit 1 plic glazura caramel de la dr oetker,dar puteti folosi ce glazura doriti si va place
MOD DE PREPRARE:


-. se freaca împreună untul zahărul si zaharul vanilat până devine spuma. Se amestecă cu mierea şi coaja de mandarina.

-se adaugă ouale, amestecand bine dupa fiecare adăugare.


-pentru ca nu am avut ghimbir proaspat ,am folosit  in total 1 1/2  Lg ghimbir macinat
-am adaugat pe rand smantana, sucul de mandarina, ghimbirul
. se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt ,ceaiul verde muiat in prealabil cu 1/2 lg apa fierbinte, sarea şi seminţele de mac

 


-se pune amestecul obtinut in forme si se dau la cuptorul preincalzit la 180*,unde se coc cam 25 de minute,sa treaca proba scobitorii.


-dupa care se scot din cuptor se lasa 15 minute si apoi se scot din forme si se glazureaza dupa cum doriti.
-eu am preparat o glazura caramel de la dr oetker,dupa indicatiile de pe ambalaj
-voi puteti folosi ce glazura va place :de ciocolata de vanilie,jeleu de portocale,etc

 

POFTA BUNA ! Daca mai aveti nevoie de indemn!


Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com