Prajiturele Cu Aroma De Vanilie Si Ciocolata
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-6 albusuri
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-razatura de lamaie
-1 plic zahar vanilat
-putina sare
-putin praf copt(1 lingurita)
Pentru Crema:
-6 galbenusuri
-150 gr zahar tos
-1 pachet unt
-1 fiola esenta vanilie.
Pentru Glazura:
-100 gr ciocolata(lapte sau amaruie)
-3 linguri frisca lichida.
Mod de preparare:
Pregatim blatul:...Albusurile le mixam bine cu putina sare,adaugam treptat si zaharul,zaharul vanilat,razatura de lamaie..continuam sa mixam ,pana nu se mai simt cristalele de zahar.
Adaugam si faina amestecata in prealabil cu praful de copt...Amestecam usor,de jos in sus..pana la incorporarea completa a fainii..
Tapetam o tava cu hartie pentru copt..Turnam compozitia,lasam tava in cuptor la foc moderat,pana blatul devine rumen si trece testul scobitorii.
Pana se raceste blatul,pregatim crema..
Galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul..Punem vasul pe bain-marie,continuand sa amestecam,pana crema atinge punctul de fierbere,si incepe sa se ingroase..Lasam la racit,iar cand este rece,adaugam esenta de vanilie..
Separat mixam untul,pana devine spuma...apoi treptat turnam compozitia de galbenusuri in untul batut spuma..
Taiem blatul in doua pe orizontala...punem prima foaie de blat,peste care intindem 3/4 din crema,continuam cu cea de a doua foaie..si restul de crema..(1/4).
Lasam prajitura la frigider...pana pregatim glazura..
Asadar,ciocolata o maruntim in bucati egale,le punem intr-o punga, impreuna cu frisca lichida,iar punga o punem intr-un vas cu apa pe foc..Cand este topita complet,o amestecam bine...,taiem un colt al pungii....si decoram dupa preferinta..
Se lasa la frigider pana se intareste glazura...dupa care se portioneaza..
Este o prajitura aromata...rapid de pregatit..,iar acum ca Sarbatorile vin...este numai buna de asezat pe platouri printre alte prajituri si fursecuri..:)