contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajiturele Cu Ananas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Sambata am avut o vizita la tara, ca de altfel in majoritatea zilelor de weekend, si am vrut si sa le duc ceva dulce, iar Miruna voia “biose”, eu voiam ceva cu ananas si am reusit impreuna sa facem niste “biose” Prajiturele cu ananas, tare dulci si frumusele. Sper sa va placa si voua si daca cumva le coaceti si voi, va astept cu impresii numaidecat. Se fac usor si nu e mare munca la ele si va sfatuiesc sa folositi o conserva de ananas rondele in sirop de la Sun Food, conserve 100% sanatoase. 

Prajiturele cu ananas

Ingrediente pentru reteta de Prajiturele cu ananas

  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 160 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt topit
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

Prajiturele cu ananas

Mod de preparare pentru reteta de Prajiturele cu ananas

Incalziti cuptorul la 180 grade si pregatiti formele de muffins. in cantitatile de mai sus ar trebui sa obtineti cam 14-16 prajiturele cu ananas. Ungeti foecare forma cu ulei si tapetati cu faina sau daca va este mai usor puteti sa folositi hartiute speciale pentru muffins.

Separati galbenusul de albus. Albusul il bateti spuma tare cu un praf de sare. Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana devine usor cremos, apoi adaugati untul topit si racit. Mixati pana se ingroasa intreaga compozitie. incorporati si esenta de rom, dupa care in ploaie incorporati si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cernuta. La sfarsit adaugati si spuma de albusuri si omogenizati.

In formele pregatite puneti compozitie cam 3/4 si deasupra punetio rondea de ananas, din conserva de ananas rondele in sirop de la Sun Food.

Dati tava la cuptor si coaceci cam 30-35 minute, in functie de cuptorul fiecareia.  Sa nu va speriati daca prin gaurica de la rondeaua de ananas :) ) va iesi din compozitie… il puteti directiona usurel sa ia forma unui capacel… misto, zic :) )

Pudrati usor cu zahar pudra.

Prajiturele cu ananas Prajiturele cu ananas Prajiturele cu ananas

Acest articol Prajiturele cu ananas apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.