Prajitura(budinca) Cu Cirese
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am adunat mai multe retete de vara si astazi in sfarsit am timp sa le postez. Deoarece inca mai gasim cirese in piata, iata o prajiturica simpla si delicioasa. Am auzit zvonuri ca este foarte populara si in bucataria turceasca si greceasca, dar eu spun ca este si in bucataria romaneasca.
Folosim:
- 1/2 kg cirese cu samburele scos
- 50 gr faina
- 2 linguri de fulgi de migdale
- un vf cutit de sare
- 100 gr zahar
- 3 oua batute ca si pentru omleta
- 240 ml lapte
1.Incalzim cuptorul la 180 grade C.
2. Ungem o tava iena de aprox 25cmX20 cm cu unt. Intindem ciresele intr-un singur strat in tava.
3.Amestecam restul ingredientelor cu mixerul. Compozitia formata o turnam peste cirese.
4. Coacem in cuptor aprox 40 minute.
Prajitura este foarte gustoasa servita calda.
POFTA BUNA!!!