contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Zebra

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ma rog, zebra, tigru... ce mai conteaza, important e ca e gustoasa... dar la sfirsit ma cam durea mina din umar...
Ingrediente:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 375 g faina
  • 125 g ulei
  • 16 g praf de copt
  • 2 linguri cu virf de cacao (merg si doua linguri rase)
  • 125 ml apa
Separam intii albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar (125 g) pina vedem ca s-au deschis la culoare, dupa care adaugam apa si mixam incontinuu. Cernem separat faina impreuna cu praful de copt si adaugam cite o lingurita peste compozitie si bineinteles ca adaugam uleiul. De preferat intii uleiul, ca daca il adaugam la sfirsit o sa cam fuga compozitia prin vas pentru ca luneca precum papuceii mei pe gheata... 

Separat, zbatem albusurile impreuna cu restul de zahar (125 g) pina vom obtine o compozitie gen bezea, iar cind am terminat de adaugat toata faina si bineinteles ca am mixat sa se amestece bine ingredientele, adaugam albusurile  si mixam bine. Impartim in doua compozitia (eu eram pe aproape, nu a fost chiar exacta imparteala), peste una adaugam cacaoa si mixam bine si mai adaugam vreo doua linguri de lapte ca sa aiba aceeasi consistenta. 
Tapetam o tava cu hirtie de copt pe care am udat-o in prealabil, am strins bine sa iasa apa si am scuturat-o cit am putut, asta ca sa o pot aseza bine in tava si incepem din mijloc sa punem cite o lingura din compozitie, o lingura de compozitia alba, o lingura de compozitie cu cacao... Un sfat important, folositi un polonic, altfel va ia cam vreo trei sferturi de ora toata operatiunea si durerile de brat nu va mai spun cit sint de urite. 
Cind am terminat toata compozitia, bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de cca 35 de minute, depinde foarte mult de cuptor, dar puteti face o proba cu scobitoarea ca sa nu se usuce prea tare. 
Scoate-ti din cuptor, lasati la racit si... hmmm, e delicioasa alaturi de un pahar cu lapte sau de cafeaua cu lapte pe care o servim dimineata. 
Sa aveti pofta !!!