contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Visineasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

M-am gandit, cum ar fi, daca clasicele bomboane de ciocolata cu visine si alcool, pe care le ador, le-as transforma intr-o delicioasa prajitura .
Rezultatul a fost senzatie  si i-am dat numele Visineasca !






Pentru a putea fi pregatita prajitura foarte usor, de aceasta data, am folosit foi pandispan din comert  !

Ingrediente crema :
250 ml smantana lichida
2 galbenusuri
3 linguri de zahar
2 linguri de cacao
3 linguri de faina
100 g ciocolata neagra/lapte
100 g unt gras sau margarina
2-3 linguri cu visinata
100 g ciocolata cu lapte pentru a glazura visinele betive
Decor : 50 g ciocolata razuita
Visine din visinata glazurate in ciocolata :
Pentru inceput, vom scoate samburii de la visinele din visinata si le scurgem bine.
Topim ciocolata in cuptorul cu microunde, in trepte scurte de cate 10 secunde.
Trecem visinele prin ciocolata topita si le asezam pe un gratar sau hartie de copt.


Le punem la frigider !!!


Crema de ciocolata cu visinata : 
Intr-o craticioara am pus zaharul,cacaua, faina si le-am amestecat cu un tel.Am adaugat smantana lichida si galbenusurile.Am amestecat pana in momentul in care nu au mai aparut cocoloasele. Asezam vasul pe foc mic si am frecat pana s-a ingrosat. Dam putin la o parte vasul de pe foc si punem untul cubulete.Asezam din nou cratita pe foc si amestecam doar pana se incorporeaza si untul.
Dam la o parte de pe foc si turnam ciocolata topita.Amestecam energic.

Cand crema s-a racit, picuram visinata si amestecam.
Dam crema delicioasa la frigider pentru o ora !!!
Arata minunat, nu ? :)

Oprim doua linguri de crema pentru decor iar restul o impartim in doua parti egale !
Asezam prima foaie de pandispan si o stropim cu putina visinata.
Asezam crema peste prima foaie stropita cu visinata si imprastiem o parte din visinele glazurate .Apasam usor foaia peste visine.

Punem a doua foaie cu acelasi procedeu si acoperim cu ultima foaie de pandispan peste care intindem cele 2 linguri de crema.

Decoram cu ciocolata razuita si punem prajitura la frigider pana a doua zi !


Este o prajitura extraordinar de buna ! 
Pregatiti-o cu mare incredere ! 
Va astept cu impresii !

Pofta buna !