contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura ,, Vant Spaniol "

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru blat I :
 - 5 oua
 - 5 linguri zahar
 -  2 linguri apa
 -  1/2 lingurita praf de copt
 - 2 linguri cacao
 - 5 linguri faina
  Se separa ouale. Se mixeaza albusurile un praf de sare si cu apa pana devine o spuma tare apoi se adauga pe rand zaharul . Incorporam apoi galbenusurile, faina, cacao si 1/2 lingurita praf de copt.Se amesteca usor apoi punem compozitia la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ingrediente pentru blat II (de bezea) :
- 8 albusuri
- 400 g zahar pudra
- 1 lingura otet
            Se bat cele 8 albusuri cu un praf de sare pana devine o spuma tare apoi se adauga otetul si 400 g zahar pudra pe rand.Se pune la copt in tava tapetata cu hartie de copt, in tava de aceeasi dimensiune ca si la primul blat .
 Ingrediente pentru crema:
 - 8 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 1 budinca vanilie
- 2 linguri faina
- 500 ml lapte
- 200 g unt
- 2 linguri cacao
                    Se mixeaza spuma galbenusurile cu 8 linguri de zahar, apoi se adauga1 plic de budinca de vanilie, 2 linguri de faina si  1/2  l lapte. Se fierbe pa baie de aburi pana se ingrosa apoi se raceste si se adauga in untul frecat spuma. Se imparte crema in 2 si intr-o parte se adauga 2 linguri de cacao.
 Ingrediente pentru glazura
1/2 kg frisca vegetala
- 50 g ciocolata menaj
Asamblare :
Blat I, crema vanilie, blat bezea, crema cacao si deasupra frisca vegetala batuta. Peste frisca ciocolata rasa.