Prajitura Valurile Dunarii
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru Tea Party-ul de primavara am pregatit o delicioasa prajiturica cu visine, ciocolata si crema de vanilie.
Este perfecta alaturi de o cana de ciocolata calda.
Este perfecta alaturi de o cana de ciocolata calda.
Pentru blat: 500 gr visine fara samburi, 3 oua medii, 125 gr unt moale, 100 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 175 gr faina, 2 lingurite praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingura cacao, 1 lingura rom
Pentru crema: 2 linguri amidon, 250 ml lapte, 2 linguri zahar, 200 gr unt moale, 2 linguri visinata
Pentru blat mixam galbenusurile cu untul, cu zaharul si cu zaharul vanilat.
Separat amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste crema de galbenusuri. Incorporam usor, apoi adaugam albusurile batute spuma cu cu un praf de sare.
Impartim aluatul in 2 parti egale. Jumatate din aluat il turnam in tava tapetata cu hartie de copt. In cealalta jumatate incorporam cacacoa si esenta de rom. Intindem aluatul in tava peste cel de vanilie si distribuim visinele in mod uniform. Cu varful degetului impingem usor visinele in aluat. Se coace prajitura timp de 50 de minute la 170 grade Celsius.
Pentru crema punem laptele la incalzit. Pastram 3-4 linguri de lapte pe care le amestecam cu amidonul si zaharul. In momentul in care laptele fierbe adaugam amestecul de amidon. Amestecam pana cand obtinem o crema groasa pe care o lasam la racit.
Mixam untul apoi incorporam usor cu lingura crema de amidon racita si visinata.
Glazura se preparara conform indicatiilor de pe ambalaj sau daca avem ciocolata o taiem marunt si o topim la bain-marie. Cand este topita adaugam uleiul si glazuram prajitura.
Pofta buna!