contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Usoara Cu Iaurt, Frisca Si Cirese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Pentru sfarsitul asta de saptamana v-am pregatit ceva usooor si minunat :P, o prajitura delicioasa cu iaurt, frisca si cirese :)
Sper sa va prinda bine :))
Ingrediente:
Pentru blat:
- 8 oua
- 120 g. zahar
- 80 g. faina
- 20 g. amidon
- 30 g. cacao
Pentru crema:
- 6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule (10 g.)
- 400 g. iaurt
- 150 g. zahar
- 1 borcan compot de cirese (580 ml.)
- 300 ml. frisca lichida
- zahar pudra, pentru ornat
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 200 grade C. Separati ouale; amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor.
Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula (nu cu mixerul)
Turnati compozitia intr-o tava intinsa (cea din dotarea aragazului e super :P), unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt:

Coaceti 10-12 minute; rasturnati apoi blatul pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar sau pe o hartie de copt. Indepartati cu grija hartia de pe blat (poate va ajuta asta :P) si taiati-l pe jumatate:

Desfaceti borcanul cu cirese (daca au samburi, nu uitati sa-i scoateti :P)
Asezati o jumatate de blat intr-o forma tapetata cu folie transparenta (pentru ca folia sa adere bine, stropiti forma cu apa). Insiropati blatul cu siropul preferat:


Inmuiati foile de gelatina in apa rece (cat sa se sclade bine :D). Bateti frisca
Amestecati iaurtul cu zaharul. Scurgeti borcanul cu compot si incalziti sucul. Topiti gelatina in suc (aveti grija, amestecul nu trebuie sa fiarba). Lasati-o sa se raceasca. Adaugati ciresele.
Amestecati compozitia rezultata cu frisca batuta; dati la frigider pentru cca. 30 de minute.

Intindeti apoi crema pe jumatatea de blat insiropata; puneti deasupra cea de-a doua jumatate de blat, si ea insiropata :)
Lasati la frigider peste noapte; crema este destul de lichida, dar dupa o noapte la frigider devine incredibil de pufoasa :)

Taiati marginile astfel incat bucatile din mijloc (cele de prezentare :P) sa fie drepte.
Taiati-o in aproximativ 12-14 bucati:

Serviti-o simpla sau pudrata cu zahar pudra:

P.S. La asamblatul prajiturii aveti nevoie de o forma adecvata (una cu inel detasabil ar fi perfecta), dar daca nu aveti asa ceva adaptati-o unei alteia, de ex. uneia de yena, dreptunghiulara ;)
...si ca sa nu existe pericolul ca crema sa iasa pe laterale, inconjurati prajitura cu bucati de carton (cum am facut eu aici, de disperare :D)

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com