Prajitura Usoara Cu Iaurt, Frisca Si Cirese
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru sfarsitul asta de saptamana v-am pregatit ceva usooor si minunat :P, o prajitura delicioasa cu iaurt, frisca si cirese :)
Sper sa va prinda bine :))
Ingrediente:
Pentru blat:
- 8 oua
- 120 g. zahar
- 80 g. faina
- 20 g. amidon
- 30 g. cacao
Pentru crema:
- 6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule (10 g.)
- 400 g. iaurt- 150 g. zahar
- 1 borcan compot de cirese (580 ml.)
- 300 ml. frisca lichida
- zahar pudra, pentru ornat
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 200 grade C. Separati ouale; amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor.
Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula (nu cu mixerul)
Turnati compozitia intr-o tava intinsa (cea din dotarea aragazului e super :P), unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt:
Coaceti 10-12 minute; rasturnati apoi blatul pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar sau pe o hartie de copt. Indepartati cu grija hartia de pe blat (poate va ajuta asta :P) si taiati-l pe jumatate:
Desfaceti borcanul cu cirese (daca au samburi, nu uitati sa-i scoateti :P)
Asezati o jumatate de blat intr-o forma tapetata cu folie transparenta (pentru ca folia sa adere bine, stropiti forma cu apa). Insiropati blatul cu siropul preferat:
Inmuiati foile de gelatina in apa rece (cat sa se sclade bine :D). Bateti frisca
Amestecati iaurtul cu zaharul. Scurgeti borcanul cu compot si incalziti sucul. Topiti gelatina in suc (aveti grija, amestecul nu trebuie sa fiarba). Lasati-o sa se raceasca. Adaugati ciresele.
Amestecati compozitia rezultata cu frisca batuta; dati la frigider pentru cca. 30 de minute.
Intindeti apoi crema pe jumatatea de blat insiropata; puneti deasupra cea de-a doua jumatate de blat, si ea insiropata :)
Lasati la frigider peste noapte; crema este destul de lichida, dar dupa o noapte la frigider devine incredibil de pufoasa :)
Taiati marginile astfel incat bucatile din mijloc (cele de prezentare :P) sa fie drepte.
Taiati-o in aproximativ 12-14 bucati:
Serviti-o simpla sau pudrata cu zahar pudra:
P.S. La asamblatul prajiturii aveti nevoie de o forma adecvata (una cu inel detasabil ar fi perfecta), dar daca nu aveti asa ceva adaptati-o unei alteia, de ex. uneia de yena, dreptunghiulara ;)
...si ca sa nu existe pericolul ca crema sa iasa pe laterale, inconjurati prajitura cu bucati de carton (cum am facut eu aici, de disperare :D)