contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Turnata Cu Sirop Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De ani de zile ma tot impiedic de reteta asta prin agenda mea cu minuni culinare,si de-abia acum m-am hotarat sa o prepar ! Este o prajiturica umeda cu gust intens de rom si ciocolata ! Se face repede, folosim doar mixerul si un castron mare .
Va plac prajiturile bine insiropate ?



Ingrediente prajitura in tava de22/30 cm :
5 oua
350 g faina
200 g zahar
125 ml sifon sau apa minerala
125 ml ulei
1 lingurita praf de copt
3 pliculete de zahar vanilat
Ingrediente pentru sirop:
150 g zahar
250 ml apa
2 fiole esenta de rom
100 g unt

Mod de preparare prajitura in tava 22/30 cm :
Intr-un bol vom mixa la viteza mare ouale cu zaharul si vanilia.Turnam usor, in timp ce mixam,la viteza mai mica uleiul,apoi sifonul si praful de copt.
Faina cernuta o adaugam in bol cu ajutorul unei palete.Vom amesteca usor de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi o dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste si trece testul scobitorii.
Cand s-a racit o taiem in patratele ,le distantam un pic intre ele si turnam cu lingura siropul caldut.
Presaram ciocolata rasa si o lasam pana a doua zi .
Siropul :
Intr-o craticioara vom face un sirop grosut din zahar si apa.Adaugam cacaua si amestecam cu telul,sa nu faca cocoloase.Punem si untul.Dam la o parte de pe foc si cand s-a racorit punem esenta de rom.
Peste prajitura putem presara si nuca macinata !




Pofta buna !