Prajitura Turnata Cu Branza
articol scris de Diana blog dianacakes.blogspot.com
compozitie pentru aluat :
2oua
16linguri zahar
12 linguri ulei
16 linguri lapte
16 linguri faina
1 zahar vanilat
1 praf de copt.
batem putin oaule cu zaharul folosind un tel para, adaugam uleiul si laptele si la urma punem faina, praful de copt si zaharul vanilat si omogenizam bine.
va rezulta un aluat care curge dar destul de gros, mai gros ca cel pentru clatite.
compozitia de branza:
1kg branza dulce de vaci
100g stafide
4 oua
6 linguri zahar
coaja rasa de la o lamiie
branza se amesteca cu zaharul si ouale, punem si satafidele si coaja de lamaie.
Se unge tava si se tapeteaza cu faina, eu am folosit hartie de copt.
Se toarna prima compozitie si deasuprapunem compozitia de branza intinzand usor cu lingura.
Se coace cam 40-50 de minute la foc potrivit ( 150 grade ).