Prajitura Turnata, Cu Branza Dulce Si Visine
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Atat de aromata,
pufoasa si delicioasa hmmmm. Cu ocazia asta
mi-am incercat tava de la Delimano, (pe care am castigat-o) este excelenta !
cred ca pozele spun mai mult decat as putea spune eu in cuvinte, despre
calitatea acestor vase…Nu pot decat sa
vi le recomand cu toata increderea, merita toti banii, sant grozave! Eu ma-m indragostit de ele, hi,hi.
Timp
de pregatire: 110’
Ingrediente:
4
oua
500g
zahar
175ml
ulei
175ml
lapte
700g
branza dulce de vaci
400g
smantana 12%
2
lingurite extract de vanilie
400g
faina
2
plicuri praf de copt
500g
visine proaspete (fara samburi)
20g unt (pt uns
tava)
Mod de
preparare:
Avem
nevoie de patru boluri . In primul bol ,spargem ouale intregi, adaugam zaharul
si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Mixand in continuare,
adaugam in fir uleiul, apoi laptele.
In
al doilea bol, amestecam bine branza dulce cu smantana si vanilia.
In al treilea bol amestecam faina cu praful de
copt. Al patrulea bol contine visinele spalate si fara samburi.
Pentru
a optine coca propriuzisa incepem sa le incorporam astfel:
Adaugam
in primul bol (cel cu ouale), amestecul de branza si cu ajutorul unei palete
amestecam usor. Adaugam faina, apoi visinele si amestecam usor cu paleta, pana
la incorporare.
Aluatul
este moale si are consistenta clatitelor americane.
Ungem
o tava ne-aderenta cu 20g unt, turnam coca si dam la cuptorul dinainte
incalzit, la foc mic, pentru o ora si jumatate.
Cand
este gata, deasupra v-a prinde o culoare frumoasa maronie si v-a mirosi minunat
in toata casa. Stingem flacara si lasam tava in cuptor, pentru inca o ora cel
putin, dar cu usa cuptorului deschisa! Asa vom avea o suprafata neteda, intacta
si fara crapaturi.
Cand este
complet rece, se portioneaza si se serveste.
Pofta
buna!