Prajitura Turceasca Cu Iaurt Si Sirop De Citrice
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Simpla, rapida, fina, delicioasa… nici eu nu stiu cate adjective sa ii mai atribui acestei prajituri realizata dupa o reteta a lui Gordon Ramsay.
Daca va plac citricele trebuie sa o incercati neaparat.
INGREDIENTE:
6 oua mari
150 g zahar tos
100 g faina ( GR a folosit doar 75g)
1 lingurita praf de copt
600 g iaurt natural
coaja rasa de la 1 lamaie
sucul de la 1 lamaie
1 varf cutit sare
Pentru sirop citrice:
125 g zahar tos
125 ml apa
coaja rasa fin si sucul de la 1 lamaie
coaja rasa fin si sucul de la 1 portocala
1 lingurita apa de flori de portocal
PREPARARE:
Batem galbenusurile cu zaharul pana devin o crema spumoasa, deschisa la culoare. Incorporam pe rand faina amestecata cu praful de copt, apoi iaurtul.
Adaugam sucul si coaja de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare, ca pentru bezele, apoi le incorporam, amestecand usor, in compozitia cu iaurt.
Turnam amestecul intr-o forma cu peretii detasabili, cu diametrul de 22 -24 cm, pe care am uns-o cu putin unt si am tapetat-o cu hartie de copt, pe fundul acesteia. O coacem in cuptorul preancalzit la 190°C timp de 50-60 minute. Ii facem testul cu scobitoarea dupa caest interval si o mai coacem in jur de 10-15 minute daca este nevoie – eu am pus-o inca 10 minute la 180°C si am acoperit-o cu o folie de staniol dupa 20 de minute, pentru ca era deja rumenita.
Cat timp se coace prajitura pregatim siropul de citrice punand la fiert toate ingredientele pentru 5-7 minute.
Cand prajitura este coapta o lasam sa se raceasca in forma (se va lasa pentru ca are faina putina, dar nu fiti dezamagiti de acest lucru, gustul ei va fi cel care o sa va faca sa o iubiti), apoi o scoatem pe un platou si o insiropam usor, cu o lingura peste tot.
Minunata!!! Trebuie sa o incercati neaparat!!