Prajitura Trunchiuri De Copac
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt foarte bune mai ales ca sunt gata portionate.
In cazul in care vine cineva in vizita nu mai pierzi timpul taind prajitura :) si sunt si frumos aranjate.
Ai nevoie de:
Pentru blat:
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri ulei
5 linguri faina
Pentru crema:
1 ou
100 ml lapte
5 linguri zahar
4 linguri cacao
250 g unt
Pentru ornat:
250 g ciocolata
frisca
Mod de preparare:
Blatul:Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Se adauga galbenusurile uleiul si faina. Compozitia se intinde intr-o tava tapetata si se da la cuptor la foc potrivit.Cand e coapta se ruleaza intru-un servetel de bucatarie umed.
Crema: Oul cu zaharul se pun pe foc mic se adauga laptele si cacaua cernuta.Se omogenizeaza cu un tel.
Se raceste si se spumeaza cu unt.
Se umple rulada cu crema obtinuta si imbraca toata in ciocolata topita. Se taie cu un cutit formand trunchiurile.
Se orneaza cu frisca.
Pofta buna!