Prajitura Trandafirul Negru
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana
Hristos a Inviat!
Am avut un Paste dulce, inmiresmat si pretios, sper ca toate ati avut la fel ;-)
Prajitura asta mi-a facut cu ochiul din revista Practic in bucatarie. Acum, dupa ce-am savurat-o, recunosc ca a fost foarte dulce, desi i-am taiat din zaharul dat 200g. Data viitoare mai tai 200g...in rest, a fost magnifica!
Ingrediente:
Pentru aluat: 700g faina, 100g margarina, 250g zahar, 1 ou, 1 pachet praf de copt, 200ml lapte.
Pentru umplutura: 250g mac macinat, 100g martipan/migdale/nuci, 1 ou,100 ml lapte, 200 zahar pudra.
Pentru crema: 3 plicuri budinca de vanilie, 1 litru lapte, 250g margarina/unt, 200g zahar, 2 linguri zahar pudra.
Pentru ornat: 100g ciocolata neagra, 10 g ciocolata alba.
Aluatul:
amesteci faina, margarina, zaharul, oul si praful de copt, adaugand lapte caldut putin cate putin, pana cand obtii un aluat care poate fi intins. Aluatul obtinut il imparti in 6 bucati egale.
Din 2 bucati, coci doua foi de marimea tavii, pe dosul acesteia.
Celelalte 4 parti le intinzi si pe ele una cate una si le umpli cu compozitia de mac.
Coci cele 4 rulade in interiorul tavii care a fost tapetata cu hartie de copt.
Umplutura:
macul, zaharul, laptele, oul si martipanul se amesteca bine-bine pana cand devine o pasta. Martipanul se poate inlocui cu nuca sau migdale macinate. Ungi cu aceasta compozitie ruladele si le dai la cuptor pana devin aurii si trec testul scobitorii. Ruladele se vor uni intre ele in timpul coacerii si vor ramane lipite.
Crema:
amesteci praful de budinca cu 200 ml lapte si zaharul, cei 800 ml de lapte ii pui la fiert, apoi adaugi compozitia in lapte si lasi la fiert pana se ingroasa. Cand e gata, lasi budinca la racit. Intre timp, freci 250g margarina cu 2 linguri de zahar pudra. Cand budinca s-a racit, o adaugi peste margarina frecata si amesteci bine.
Asamblare:
pui intr-o tava mai mare prima foaie coapta, o ungi cu jumatate din crema de budinca, asezi peste ea cele 4 rulade coapte si lipite, fara sa le desparti, pui restul de crema,
asezi si cea de-a doua foaie coapta si pregatsti glazura. Topesti ciocolata neagra pe bain-marie, ungi foaia, apoi cu ciocolata alba faci cercuri in ciocolata neagra.
Lasi la rece peste noapte si tai a doua zi!
A fost mai greu cu taiatul, din felia lunga, am ales mijlocul ;-)
Author:Liana10