contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Tosca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


E o prajitura foarte cunoscuta, care am revazut-o de curand si la Miha si la Isabela si cum vroiam ceva rapid si usor, am decis sa o mai fac. Initial am vrut s-o fac sub forma de tort, dar pana la urma a iesit ce vedeti.

Ingrediente pentru blat:
* 6 albusuri      * 150 g zahar      * 100 g mac
* 50 g nuca de cocos     * 3 linguri faina
* praf de copt        * sare

 

 

Pentru crema:
* 6 galbenusuri      * 6 linguri zahar
* 1 plic budinca de vanilie       * 300 ml lapte
* 250 g margarina Rama
Decor:
* biscuiti simpli      * 200 g ciocolata

Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea. Apoi amestecand usor se incorporeazai treptat macul, nuca de cocos, praful de copt si faina. Intr-o tava de 22x30 cm, tapetata cu hirtie de copt, se rastoarna compozitia. se coace cca 30 minute la foc mijlociu in cuptorul preincalzit.


Separat pregatim crema. Se freaca cele 6 galbenusuri cu zaharul, plicul de budinca dizolvat in cateva linguri de lapte. Restul de lapte se pune pe foc si cand este cald se adauga budinca. Se mesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc se acopera cu o folie de plastic ca sa nu faca crusta si se da la rece. Cand s-a racit budinca se incorporeaza treptat in margarina (untul) frecat spuma. Se intinde peste blatul racit.


Peste crema se aseaza biscuiti cufundati intr-un sirop sau intr-o cafea indulcita. Ciocolata se topeste cu un cub de unt si 2-3 linguri de lapte, apoi se toarna peste biscuiti. Se da la frigider panna a doua zi, apoise taie in bucati. Nu va grabiti ca mine si inainte de a o taia, cufundati cutitul in apa calda. Asa se va taia frumos ciocolata fara sa se crape. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com