contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Tiramisu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente :
3 oua
220 g zahar pudra
500 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
1 plic gelatina granulata
esenta de vanilie
50 ml lichior de cafea
500 ml cafea indulcita
Citeste mai mult ... >>>
400 g piscoturi
pudra cacao
decoratiuni ciocolata
Mod de preparare :
       Punem gelatina la hidratat in 70 ml apa rece, timp de 10-15 minute.
       Ouale le mixam cu zaharul pudra pana se albesc, apoi le punem pe foc mic (intr-o craticioara cu fund dublu de inox) sau pe aburi, timp de 10 minute, amestecand mereu. Luam de pe foc si lasam crema de oua sa se raceasca.

       Pregatim cafeaua, o indulcim cat dorim si o lasam sa se raceasca. La sfarsit adaugam lichiorul de cafea .
       Intr-un bol mixam putin mascarponele, adaugam crema de oua racita, esenta de vanilie, gelatina topita, iar la final frisca batuta (sau smantana batuta spuma cu putin zahar).
 

        Luam o forma dreptunghiulara (23*35 cm) o umezim cu apa rece si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cu grija jumatate din crema obtinuta, asezam un strat de piscoturi inmuiate (nu foarte mult) in cafeau indulcita, restul de crema si inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea.
 

              Dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, o rasturnam pe o farfurie si o decoram cu pudra de cacao si decoratiuni de cacao.
 

       O reteta minunata, rapida si pufoasa ! Va doresc pofta buna ! :)