contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Tiramisu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Prăjitura Tiramisu este un desert tradițional italian, un desert foarte delicios și apreciat de italieni și nu numai.
Ceea ce îl deosebește de alte deserturi astea acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată. Un alt element cheie la această prăjitură este și minunatul gust al brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reușesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative.

Ingrediente: 1 pachet de piscoturi de sampanie de 400 gr, 4 linguri de zahar tos, 4 plicuri zahar vanilat, 1 esenta de rom, 300 ml cafea (6 lingurite de cafea+ 300 ml apa), 1 plic de frisca praf Dr. Oetker, 4 oua, 3 linguri de smantana, 250 gr. branza marcarpone, 4 linguri de cacao pudra.
 Incepem prin a pregati cafeaua, care trebuie sa se raceasca. Fierbem apa, in care adaugam 6 lingurite de cafea si 1 esenta de rom.
Pregatim crema.
Cele 4 oua le separam. Galbenusurile le batem pana devin crema cu cela 4 linguri de zahar si cu zaharul vanilat.
 Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana devin ferme.
Adaugam peste albusurile batute spuma praful de frisca si batem in continuare.
 Crema de branza marcarpone o punem intr-un castron mai mare si o amestecam cu 3 linguri de smantana.
 Peste crema de branza mascarpone punem galbenusurile preparare anterior si amestecam.
 Dupa aceea punem si albusurile preparate anterior.
 Omogenizam compozitia cu o spatula. Aceasta este minunata crema pentru tiramisu.
Incepem sa "montam" prajitura.
Trebuie sa aveti o tava in care sa masurati sa va incapa piscoturile pe 2 randuri. Eu am avut o tava dreptunghiulara.
Trecem rapid (1 secunda) piscoturile unul cate unul prin cafeaua rece, pregatita anterior.
Piscoturile inmuiate in cafea le asezam in tava.
Crema pregatita anterior o impartim in 2.
Punem jumatate din crema peste jumatate din piscoturi.
 Punem al 2-lea rand de piscoturi, de asemenea inmuiata in cafea.
 Dupa ce punem si restul de crema peste piscoturi, presaram cacao pe deasupra si bagam la frigider prajitura cel putin 10 ore. Eu am lasat-o pana a 2-a zi.
 Prajitura tiramisu este delicioasa, racoritoare si foarte placuta.

Pofta buna!