Prajitura Tiramisu
Sursa Prajitura Tiramisu
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente: 1 pachet de piscoturi de sampanie de 400 gr, 4 linguri de zahar tos, 4 plicuri zahar vanilat, 1 esenta de rom, 300 ml cafea (6 lingurite de cafea+ 300 ml apa), 1 plic de frisca praf Dr. Oetker, 4 oua, 3 linguri de smantana, 250 gr. branza marcarpone, 4 linguri de cacao pudra.
Incepem prin a pregati cafeaua, care trebuie sa se raceasca. Fierbem apa, in care adaugam 6 lingurite de cafea si 1 esenta de rom.Pregatim crema.
Cele 4 oua le separam. Galbenusurile le batem pana devin crema cu cela 4 linguri de zahar si cu zaharul vanilat.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana devin ferme.
Adaugam peste albusurile batute spuma praful de frisca si batem in continuare.
Crema de branza marcarpone o punem intr-un castron mai mare si o amestecam cu 3 linguri de smantana.
Peste crema de branza mascarpone punem galbenusurile preparare anterior si amestecam.
Dupa aceea punem si albusurile preparate anterior.
Omogenizam compozitia cu o spatula. Aceasta este minunata crema pentru tiramisu.
Incepem sa "montam" prajitura.
Trebuie sa aveti o tava in care sa masurati sa va incapa piscoturile pe 2 randuri. Eu am avut o tava dreptunghiulara.
Trecem rapid (1 secunda) piscoturile unul cate unul prin cafeaua rece, pregatita anterior.
Piscoturile inmuiate in cafea le asezam in tava.
Crema pregatita anterior o impartim in 2.Punem jumatate din crema peste jumatate din piscoturi.
Punem al 2-lea rand de piscoturi, de asemenea inmuiata in cafea.
Dupa ce punem si restul de crema peste piscoturi, presaram cacao pe deasupra si bagam la frigider prajitura cel putin 10 ore. Eu am lasat-o pana a 2-a zi.
Prajitura tiramisu este delicioasa, racoritoare si foarte placuta.
Pofta buna!