Prajitura Tiramisu
Sursa PRAJITURA TIRAMISU

articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 160 g făină
- 1 lingură amidon
- 30 g cacao
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă :
- 4 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 4 linguri lichior Amaretto
- 500 g mascarpone
- 250 g brânză de vaci cremoasă
- 300 g frişcă
- 2 plicuri întăritor de frişcă
- 2 linguri cacao
- mărgeluţe din zahăr pentru ornat
Pentru prepararea blatului se separă ouăle; albuşurile se bat cu 100 g zahăr iar gălbenuşurile se freacă cu 100 g zahăr şi 4 linguri apă fierbinte.
Când gălbenuşurile au devenit spumoase se adaugă făina amestecată cu praful de copt, amidonul şi cacao. Se încorporează uşor albuşul după care se pune compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace 35 - 40 minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Pentru cremă se bat gălbenuşurile cu zahăr. Se trec pe bain-marie şi se amestacă până devin ca o maioneză.
Brânza de vaci se amestecă cu mascarpone, apoi se adaugă gălbenuşurile şi lichiorul Amaretto.


