Prajitura "tavalita" Cu Nuca De Cocos
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
O alta reteta de prajitura refacuta de data asta cu margarina Rama.
Ingrediente:
- 4 oua
- 4 linguri ulei
- 200g zahar
- 200g faina
Pentru glzaura:
- 200g zahar
- 200g margarina Rama
- 100 ml lapte
- esenta de rom
- 2 linguri cacao
- 200g nuca de cocos
Batem albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul , mixam pana se topeste zaharul, adaugam treptat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Adaugam si uleiul si faina amestecand peste cap.
Coacem blatul intr-o forma 30x25 timp de 15 minute la foc potrivit.
Cand este copt il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem cubulete.
Preparam glazura:
Amestecam zaharul cu laptele, margarina si cacao. punem pe foc , lasam pana se topeste zaharul apoi stingem focul si adaugam 1 lingurita esenta de rom. Lasam sa se raceasca putin.
Infigem o furculita intr-un cub de blat, trecem cubul prin glazura si apoi prin nuca de cocos.
Asezam cuburile pe un platou.
Sunt pufoase si aromate :)