contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Tavalita Cu Nuca De Cocos (de Post)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Tavalita cu nuca de cocos era una din prajiturile preferate de mama mea.

INGREDIENTE:

BLAT (tava de 28 cm/39,5 cm)
350 gr zahar
8 linguri miere
250 ml apa
175 ml ulei
2 lingurite amoniac stins in otet
700 gr faina
1 fiola esenta de vanilie
un praf de sare
GLAZURA
300 gr zahar
300 gr apa
5-6 linguri cacao
250 gr margarina Unirea
1 fiola esenta de rom
300 gr nuca de cocos
MOD DE PREPARARE:
BLAT
Intr-un vas se amesteca bine toate ingredientele pentru blat. Se obtine un aluat moale precum o smantana mai groasa. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se introduce in cuptor la foc mediu pentru cca 35 de minute. Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava.
GLAZURA
Se pun pe foc intr-o craticioara apa, zaharul, cacaua si margarina. Se lasa sa fiarba pana devine un sirop mai gros precum glazura. Se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga esenta de rom.
Blatul se taie cubulete potrivite si se trece fiecare bucata prin glazura de cacao apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

Reteta este dintr-o revista mai veche "Practic in bucatarie", dar am marit cantitatile pentru o portie mai mare....:)
Au iesit 88 de bucati.


Articol recomandat de chitacornelia.blogspot.com