Prajitura Taraneasca Cu Mere
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
125g unt
100g zahar
Coaja rasa de la o lamaie
2 oua
1 praf de sare
250g faina
90ml lapte
2 lingurite drojdie
4 mere Golden
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri dulceata de caise
Mod de pregatire:
Frecati zaharul cu untul si coaja de la lamaie pana obtineti o crema.
Incorporati ouale, unul cate unul, apoi sarea, faina si laptele.
Adaugati drojdia.
Puneti aluatul intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina si lasati astfel pana sunt gata fructele.
Curatati merele de coaja, taiati-le in doua, scoateti-le mijlocul tare si samburii, iar apoi crestati suprafata bombata a fiecarui mar, astfel incat sa aiba aspect de gratar.
Stropiti-le cu zeama de lamaie.
Asezati merele deasupra aluatului din tava, cu partea bombata in sus.
Coaceti totul circa 45min, la o temperatura de 180 grade (treapta 5).
Cand prajitura este gata, ungeti-o cu dulceata de caise incalzita.
Serviti-o calda.