Prajitura Snickers
Sursa Prajitura Snickers
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Recunosc ca e pentru prima data cand fac aceasta prajitura ,desii e foarte cunoscuta si am vazut ca toata lumea o face ,am zis hai sa o incerc si eu de sarbatori...si da,e foarte buna si foarte usor de facut.
Am dat o cautare pe google la imagini si am ales chiar prima poza,am dat clik pe poza si m-a dus aici
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-20758.html .... retetele difera si chiar am vazut inca un fel de snickers si poate am sa incerc si acea reteta ,dar acum m-am oprit la asta ....si dupa ce am terminat prajitura ,am gasit-o si la mine in caiet dar sub alta denumire (gigi becali...am zambit si chiar m-am intrebat, oare sa fie chiar asa de dulce domnul gigi ? ) deci aceeasi marie cu alta palarie ...cred ca e un an de cand sora mea mi-a trimis reteta asta.
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-20758.html .... retetele difera si chiar am vazut inca un fel de snickers si poate am sa incerc si acea reteta ,dar acum m-am oprit la asta ....si dupa ce am terminat prajitura ,am gasit-o si la mine in caiet dar sub alta denumire (gigi becali...am zambit si chiar m-am intrebat, oare sa fie chiar asa de dulce domnul gigi ? ) deci aceeasi marie cu alta palarie ...cred ca e un an de cand sora mea mi-a trimis reteta asta.
Pentru blat- 7 albusuri ,7 linguri zahar 200 g nuca macinata,4 linguri pline de faina,1 lingurita praf de copt.
Albusurile se bat foarte bine pana se face spuma tare ,se adauga zaharul pe rand si se mai bate ,apoi se pune nuca macinata si faina in care am pus si praful de copt.
Se da la cuptor in jur de 30 minute.
Albusurile se bat foarte bine pana se face spuma tare ,se adauga zaharul pe rand si se mai bate ,apoi se pune nuca macinata si faina in care am pus si praful de copt.
Se da la cuptor in jur de 30 minute.
Cand blatul s-a racit ,se pune deasupra o glazura din ciocolata alba topita cu ulei sau frisca .
Eu am pus 250 g ciocolata topita cu 100 ml frisca .Se pun impreuna pe baie de abur ,cand e omogenizata bine ,se intinde peste blat .Se lasa pana se raceste complet.
Peste ciocolata alba se pune crema.
12 linguri de zahar,7 galbenusuri ,200 g unt sau 250 g margarina rama cub,200 g alune sau nuca prajita si taiata bucatele.Am pus jumatate nuca si jumatate alune.
Zaharul se caramelizeaza ,se pune untul si se amesteca pana se topeste ,se pun si nucile (alunele )si galbenusurile desfacute ,adica amestecate putin inainte de a le pune ,se amesteca totul bine si se lasa sa dea cateva clocote ,compozitia se ingroase .Se lasa la rece ,am mai amestecat din cand in cand in ea si cand era doar calduta ,am intins-o peste ciocolata alba.
Deasupra se pune o glazura de ciocolata.
Am pus 250 g ciocolata simpla de lapte ,topita cu 100 ml frisca.
Cine prefera gustul de ciocolata amaruie ,poate pune amaruie.
Mie mi-a placut mai mult dupa ce a stat o zi, doua ,parca se simtea mai bine gustul de caramel .