Prajitura Snickers
Sursa Prajitura snickers

articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pot sa va zic insa ca am avut mari emotii... Foile coapte mi-au iesit tari si ma si vedeam aruncandu-le la gunoi... Am continuat insa pana la asamblare si nu va pot descrie ce succes a avut... Bine... le-am gustat si eu ... si chiar sunt bine denumite snickers... Ma asteptam sa fie tari sa imi ramana dintii in ele... da de unde: fff bune exact cum trebuiau sa fie...
Reteta Laurei:
Ingrediente:
Foile:- 8 albusuri
- 300 gr. zahar ( 17-18 linguri)
- 400 gr. nuca macinata
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- jumatate plic praf de copt
Crema:
- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte (caldut)
- 250 g. unt
- 100 gr. ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Foile:Separati ouale; bateti bine albusurile cu cele 300 g. zahar, de preferinta intr-un vas de sticla (perfect curat/uscat)
Adaugati faina amestecata cu praf de copt, cacaua si nuca pisata peste spuma obtinuta.
Amestecati totul si impartiti compozitia rezultata in 3 boluri de aceeasi marime (pentru ca foile sa fie egale). Coaceti, pe rand, trei foi.
Fiecare foaie se tine cca. 15 minute (nu mai mult) la 170 grade C.
Crema:
Se pun intr-o craticioara galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele. Se aseaza la bain-marie (pe aburi) si se amesteca totul bine, pentru cca. 20 de minute.
Se adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se tine pe foc pana se topeste.
Se adauga untul rece (din frigider) in crema fierbinte; compozitia rezultata se amesteca pana cand se incorporeaza untul. Asta ar fi prima varianta
...a doua suna cam asa: se adauga in crema (racita) untul lasat la temperatura camerei si, la fel, se amesteca bine pana cand untul e bine incorporat cremei.
Se imparte crema in trei parti egale, exact ca si la foi, si se cladeste prajitura, astfel: o foaie-un rand de crema, din nou o foaie, din nou crema
Se lasa la frigider pentru minim o ora, dupa care puteti sa o portionati, dar cel mai bine e sa o lasati o noapte intreaga la frigider ;)
Presarati bucatele de nuca deasupra.
