Prajitura Snickers
Sursa Prajitura snickers
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pot sa va zic insa ca am avut mari emotii... Foile coapte mi-au iesit tari si ma si vedeam aruncandu-le la gunoi... Am continuat insa pana la asamblare si nu va pot descrie ce succes a avut... Bine... le-am gustat si eu ... si chiar sunt bine denumite snickers... Ma asteptam sa fie tari sa imi ramana dintii in ele... da de unde: fff bune exact cum trebuiau sa fie...
Reteta Laurei:
Ingrediente:
Foile:- 8 albusuri
- 300 gr. zahar ( 17-18 linguri)
- 400 gr. nuca macinata
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- jumatate plic praf de copt
Crema:
- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte (caldut)
- 250 g. unt
- 100 gr. ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Foile:Separati ouale; bateti bine albusurile cu cele 300 g. zahar, de preferinta intr-un vas de sticla (perfect curat/uscat)
Adaugati faina amestecata cu praf de copt, cacaua si nuca pisata peste spuma obtinuta.
Amestecati totul si impartiti compozitia rezultata in 3 boluri de aceeasi marime (pentru ca foile sa fie egale). Coaceti, pe rand, trei foi.
Fiecare foaie se tine cca. 15 minute (nu mai mult) la 170 grade C.
Crema:
Se pun intr-o craticioara galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele. Se aseaza la bain-marie (pe aburi) si se amesteca totul bine, pentru cca. 20 de minute.
Se adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se tine pe foc pana se topeste.
Se adauga untul rece (din frigider) in crema fierbinte; compozitia rezultata se amesteca pana cand se incorporeaza untul. Asta ar fi prima varianta
...a doua suna cam asa: se adauga in crema (racita) untul lasat la temperatura camerei si, la fel, se amesteca bine pana cand untul e bine incorporat cremei.
Se imparte crema in trei parti egale, exact ca si la foi, si se cladeste prajitura, astfel: o foaie-un rand de crema, din nou o foaie, din nou crema
Se lasa la frigider pentru minim o ora, dupa care puteti sa o portionati, dar cel mai bine e sa o lasati o noapte intreaga la frigider ;)
Presarati bucatele de nuca deasupra.
Aceste foi se coc pe dosul tavii, dar eu niciodata nu fac asa, ci le fac in tava pt a iesi marginea mai bine (sa stiu exact pana unde ma duc cu compozitia... sa nu sar... marginea cumva)
crema:
asamblarea
gata de bagat la frigider:
cum o scot din tava fara sa o rastorn? Apuc si eu si sotul de folia alimentara (de pe laterale- cu atentie ca e din 2 buc folia) si ridicam prajitura si o punem pe tava cu tot cu folie.
presaram nuci rupte bucati
asa arata sectiune la prajitura dupa ce a stat la frigider mai mult de 12 ore, dar abia scoasa si abia taiata.. O sa vedeti mai jos de ce am specificat aceste amanunte.
Aici sunt 3 bucati de prajituri in diferite stadii. De la stanga la dreapta: prima de la stanga a fost taiata si lasata la frigider, asa, taiata bucati; cea din mijloc, taiata a fost lasta in bucatarie mai multe ore, iar cea din dreapta este proaspat taiata din prajitura abia scoasa de la frigider. Deci lasata afara taiata, nu mai are aspect atat de compact si crema devine mai moale. in orice forma insa, garantat este delicioasa....
gata de bagat la frigider:
cum o scot din tava fara sa o rastorn? Apuc si eu si sotul de folia alimentara (de pe laterale- cu atentie ca e din 2 buc folia) si ridicam prajitura si o punem pe tava cu tot cu folie.
presaram nuci rupte bucati
asa arata sectiune la prajitura dupa ce a stat la frigider mai mult de 12 ore, dar abia scoasa si abia taiata.. O sa vedeti mai jos de ce am specificat aceste amanunte.
Aici sunt 3 bucati de prajituri in diferite stadii. De la stanga la dreapta: prima de la stanga a fost taiata si lasata la frigider, asa, taiata bucati; cea din mijloc, taiata a fost lasta in bucatarie mai multe ore, iar cea din dreapta este proaspat taiata din prajitura abia scoasa de la frigider. Deci lasata afara taiata, nu mai are aspect atat de compact si crema devine mai moale. in orice forma insa, garantat este delicioasa....