Prajitura Snickers
Sursa Prajitura Snickers
articol scris de miha blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
* Pentru blat:
* 8 albusuri
* 300 g zahar
* 400 g nuca macinata
* 4 linguri faina
* 3 linguri cacao
* 1 lingurita praf de copt
Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu cele 300 g de zahar, ca pentru bezea.
Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si nuca pisata.
Impartim compozitia in 3 parti egale. Pe fundul unei tavi punem hartie de copt si intindem compozitia in strat uniform, nu prea gros. Cele 3 foi se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 15 minute.
* Pentru crema:
* 8 galbenusuri
* 1 ou intreg
* 3 linguri cacao
* 250 g zahar
* 4 linguri lapte
* 100 g ciocolata amaruie
* 250 g margarina (se poate inlocui cu unt)
Punem galbenusurile si oul intreg le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa si laptele rece.Punem vasul la baine-marine si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata. Adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.
Umplem foile cu crema.
Ultimul strat, cel de deasupra va fi tot de crema. Presaram cu nuca pisata
si dam la rece pana se intareste crema, apoi o portionam.
Va fi mult mai buna si mai usor de taiat a doua zi.