Prajitura Semiluna
Sursa Prajitura Semiluna
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
prajitura semiluna imbina un delicios blat de nuca, o glazura crocanta si un strat de crema de nuci...
aceasta prajitura este mai buna a doua zi, chiar si a treia, bineteles, conditia este sa se pastreze la rece...
merge strasnic langa o ceasca de cafea, cappuccino, lapte...
asadar:
Ingrediente:
BLAT DE NUCA:
6 albusuri
160gr. zahar
150gr. unt
150gr. faina
1 praf de copt
150gr. nuca macinata
GLAZURA DE GALBENUS
6 galbenusuri
150gr. zahar pudra
1 plic zahar vanilat
CREMA CU NUCA
100 ml lapte
180gr. zahar
150gr. nuca macinata
100gr. ciocolata
1 lingura rom
200gr. unt
Incepem cu blatul:
untul se bate bine cu jumatate din cantitatea de zahar ( 80 gr.) ...
apoi se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt...
eu am pus toata cantitatea de zahar odata si compozitia a iesit mai densa ... dupa cum vedeti in poza... voi sa puneti doar jumatate din cantitate si celalata jumatate o bateti cu albusurile...
albusurile se bat spuma bine cu celelate 80 de gr. de zahar...asa cum v-am explicat mai sus...
albusurile se incorporeaza usor si se amesteca de sus in jos... ca sa se pastreze textura aerata a blatului...
blatul se coace intr-o forma tapetata cu hartie de copt... la o temperatura de 180 grade... in cuptorul preincalzit...
blatul se coace pe jumatate numai cat fomeza o crusta deasupra...
intre timp pregatim glazura de galbenus...
galbenusurile se freaca bine ca zaharul pudra si cu zaharul vanilescu pana acestea se albesc si-si dubleaza volumul...
glazura se intinde peste blatul pe jumatate copt...se micsoreaza putin focul... tava se da la cuptor... pana se usuca glazura deasupra...
intre timp pregatim crema...
intr-o cratita firbem laptele cu zaharul... pana se formeaza un sirop mai gros...apoi se aduga ciocolata, nuca macinata si romul...
se formeaza o crema groasa... care se da la racit! CAND S-A RACIT COMPLET SE INCORPOREAZA UNTUL TAIAT BUCATELE...SE MIXEAZA LA VITEZA MARE! am ''urlat'' asta ca sa nu citesc in comentarii ca nu au iesit prajiturile...
cand crema s-a racit se niveleaza frumos peste prajitura rece...
se taie sub forma de semilune... cu ajutorul unui pahar cu margini umede...
se taie greu de aceea, nu-i bai daca le lasati patrate sau romburi...
deasupra se decoreaza cu nuca macinata! enjoy!
tadaaam
delicioasa...
Pofta mare! spor!
sursa: aici! multumesc, Diana!