contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Secuiasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aluat :
200 g faina
140 g unt
1 ou
70 g zahar
1 plic praf de copt
1 borcanel marmelada de caise
Citeste mai mult ... >>>
Umplutura :
4 oua
200 g zahar
200 g nuci macinate
1 lg rom
1 lamaie
Mod de preparare :
       Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg.


       Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .

       Peste aluatul din tava intindem marmelada de caise.

       Pentru umplutura : mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se topeste zaharul, apoi adaugam coaja rasa de lamaie, rom-ul si zeama de lamaie.


       La sfarsit incorporam nucile macinate, omogenizam si turnam peste aluatul uns cu marmelada.


       Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste prajitura putin deasupra .

       Lasam sa se raceasca, apoi putem taia.


     Sarbatori fericite tuturor !