Prajitura Rumba
Sursa Prajitura Rumba
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
6 albusuri
o cana zahar tos
3/4 cana faina
nuci, rahat ,stafide( cam 2 cani )
2 foi napolitana
Crema :
6 galbenusuri
3/4 cana zahar farin
un pachet unt
Blatul: Albusuri se bat spuma cu zaharul si putin sare ,se adauga faina ,rahatul,stafidele si nucile (trebuie sa fie maruntite ) si se amesteca usor .Se coace la 180 de grade dupa coacere se lasa la racit .
Crema : Galbenusurile cu zaharul se pun pe baie de aburi pana se ingroase ca o smantana .Se ia de pe foc si se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza .
Ansamblarea prajituri: se ia o foaie de napolitana se pune jumate din crema dupa blatul cealalta jumatate de crema si foaia de napolitana .Se da la rece presand-0 cu ceva greu ,se taie a doua zi .