contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Rococo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E una din retetele "de cand bunica fata" :)) Adica din caietul unei vecine care daca ar mai fi trait, ar fi avut vreo suta douazeci de ani sau asa ceva. E sub forma de tort, dar eu am facut-o praji, cu o mica modificare la crema.

Blatul: 400 g zahar, 200 g nuci macinate, 100 g faina, 100 g pesmet, 50 g cacao (2 linguri), 10 oua, o lingurita de praf de copt.
Crema: 240 g nuci macinate, 180 ml lapte (150 + 130), 200 g unt, 150 g zahar, un plic de crema caramel dr Oetker.
Sirop: 400 ml apa, 200 g zahar, rom.
Decor: ciocolata rasa.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga nucile,

faina, praful de copt si pesmetul, cacaoa si la urma albusurile spuma.

Eu am mixat compozitia, desi era destul de groasa si cam mirosea a ars mixerul, dar albusurile le-am incorporat cu o lingura.
Am pus aluatul intr-o tava dreptunghiulara pe hartie de copt si am dat la cuptor cca 35 de minute.

Intre timp am facut crema: nucile se oparesc cu 150 ml de lapte si se lasa sa se raceasca, apoi se freaca untul cu zaharul, se adauga pliculetul dr. Oetker si lapte rece pana cand iese cat de pufoasa sau de consistenta vreti (eu am pus cca 130 ml), apoi se amesteca nucile oparite si racite in crema astfel obtinuta.

Am taiat blatul prajiturii in 3 parti egale, am insiropat fiecare blat si am umplut cu crema,

ultimul strat fiind de crema, iar pe deasupra am ras multa, multa ciocolata :) si am dat la rece cateva ore.

Atat eu cat si musafirii au fost superincantati de prajitura. Desi eu nu ma dau in vant dupa nuci in dulciuri, de data asta combinatia de gusturi a fost echilibrata si savuroasa. Abia astept o alta ocazie sa fac si tortul Rococo, asa cum scrie la reteta.

Pofta buna! :)
Si reteta: