contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Rigoletta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O prajitura din caietul cu retete al mamei mele. Era foarte priceputa si punea mult suflet in tot ceea ce facea. Dar prajiturile si torturile ornate cu trandafiri (sticlosi) din sirop de zahar erau pentru ea o relaxare, o placere...
INGREDIENTE:

BLAT (tava de 31/32 cm)
6 oua
4 linguri apa
10 linguri zahar
9 linguri faina
1 lingura cacao
1/2 pachet praf de copt
un praf de sare
CREMA
4 galbenusuri
4 linguri faina
400 ml lapte
250 gr zahar
150 gr nuca de cocos (am pus 200 gr)
1 pachet unt
1 fiola esenta de rom
BEZEAUA
4 albusuri
8 linguri zahar
PREPARARE:
BLAT
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, cu apa rece si zaharul adaugat treptat. Se bate pana se obtine o bezea tare. Se pun apoi galbenusurile pe rand batandu-se in continuare pana se omogenizeaza bine. Se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn, de sus in jos, iar la sfarsit cacaua si ea cernuta. Se toarna compozitia de blat in tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se introduce in cuptorul incins pentru cca. 25 de minute (se face testul cu scobitoarea). Cand este gata copt, se scoate, se pune pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
CREMA
Galbenusurile se freaca cu faina, cu zaharul si cu 100 ml de lapte. Intr-un vas se clocotesc 300 ml de lapte in care se rastoarna compozitia de galbenusuri si nuca de cocos (se opreste putina nuca de cocos pentru ornat deasupra), amestecandu-se bine. Se fierbe pana se ingroasa. Cand este gata se lasa sa se raceasca. Separat, se freaca untul care se amesteca in prealabil cu crema racita la care se adauga esenta de rom.
BEZEAUA
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat si se bat in continuare pana se obtine o bezea tare. Dupa ce blatul s-a racit se taie in doua pe orizontala, se aseaza in tava prima foaie de blat apoi crema, a doua foaie de blat, iar deasupra se pune bezeaua batuta bine si peste bezea se presara nuca de cocos.
POFTA BUNA!


Articol recomandat de chitacornelia.blogspot.com