contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura "rasturnata" Cu Prune Si Afine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Este o prajitura rapida si aromata,iar blatul e putin deosebit de cel al prajturilor de tipul asta,pentru ca el este ,alaturi de fructe purtatorul pricipal de arome.
INGREDIENTE :
-3/4 pachet unt
-1 ceasca (cup =240 ml) zahar brun
-1 Lg (lingura ) miere
-aprox 500 g prune
-afine,dupa dorinta(aprox 1 ceasca)
-1 1/2 ceasca faina
-1 plic praf de copt (2 lg )
-1/2 lg (lingurita) scortisoara
-1/4 lg sare
-1 ceasca zahar
-2 oua
-1/2 lg extract de vanilie sau in lipsa 1 plic zahar vanilat
-1/4 lg esenta de migdale
-1/2 ceasca lapte
frisca pentru ornat
MOD DE PREPARARE :

-JUMATATE din cantitatea de unt ,zaharul brun si mierea se topesc intr-o forma,apoi se aseaza in aceasta mixtura  prunele taiate felii (in 4 sau in 6 depinde de dimensiunea prunelor,feliile nu trebuie sa fie subtiri)si afinele

-se amesteca faina cernuta,praful de copt,scortisoara si sarea intr-un castron
-jumatatea ramasa de unt se bate spuma,apoi se adauga toata cantitatea de zahar si se bate in continuare ,apoi ouale unul cate unul,extractul de vanilie (daca folosim ) si incepem se adaugam ingredientele uscate amestecate mai sus in alternanta cu laptele (adica o lingura amestec de faina,putin lapte si tot asa).
-amestecul rezultat il punem peste fructe,destul de neregulat si nu pana in marginea formei,ca siropul ce se va forma in cuptor sa patrunda si in aluat.
-punem prajitura in cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 1 ora si 10 minute (stiti voi proba cu scobitoarea )

-dupa ce o scoatem din cuptor lasam sa se raceasca in tava cam 30 de minute

-apoi rasturnam prajitura pe un platou

-si ne repezim sa o mancam cu frisca.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com