Prajitura Rasturnata Cu Mere Si Caramel
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o prajitura extraordianar,blatul este insiropat cu deliciosul caramel
Ingrediente
* Pentru blat:
* 4 oua
* 150 g zahar
* 265 g iaurt
* 4 linguri ulei
* 1 plic praf de copt
* 265 g faina
* esenta de vanilie
* Pentru caramel:
* 100 g zahar
* 50 g unt
* 50 ml frisca lichida
* Umplutura:
* 8 mere
* 1 lingura scortisoara
*Decor:
* 100 g zahar
* 50 g unt
* 50 ml frisca lichida
* 4 oua
* 150 g zahar
* 265 g iaurt
* 4 linguri ulei
* 1 plic praf de copt
* 265 g faina
* esenta de vanilie
* Pentru caramel:
* 100 g zahar
* 50 g unt
* 50 ml frisca lichida
* Umplutura:
* 8 mere
* 1 lingura scortisoara
*Decor:
* 100 g zahar
* 50 g unt
* 50 ml frisca lichida
Mod de preparare
1. Caramel:2. Adaugam merele curatate si taiete in felii groase si se presara scortisoara,apoi se amesteca cu,caramelul,pana sunt invelite in caramel.
3. Blat:
4. Ouale le mixam energic cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce acesta se raceste. Turnam uleiul, esenta de vanilie, apoi iaurtul si omogenizam. Incorporam usor si faina ametecata cu praful de copt.
5. Merele caramelizate le punem intr-o tava unsa cu unt.
Turnam deasupra compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu,
pana se rumeneste.
6. Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam sa se racoreasca.
7. Decor:
8. Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic, pana se incorporeaza.lasam la racit si apoi turnam peste prajitura.