contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Rasturnata Cu Mere Si Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

recipe image
Este o prajitura extraordianar,blatul este insiropat cu deliciosul caramel

Ingrediente

* Pentru blat:
* 4 oua
* 150 g zahar
* 265 g iaurt
* 4 linguri ulei
* 1 plic praf de copt
* 265 g faina
* esenta de vanilie
* Pentru caramel:
* 100 g zahar
* 50 g unt
* 50 ml frisca lichida
* Umplutura:
* 8 mere
* 1 lingura scortisoara
*Decor:
* 100 g zahar
* 50 g unt
* 50 ml frisca lichida


Mod de preparare

1. Caramel:
2. Adaugam merele curatate si taiete in felii groase si se presara scortisoara,apoi se amesteca cu,caramelul,pana sunt invelite in caramel.
3. Blat:
4. Ouale le mixam energic cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce acesta se raceste. Turnam uleiul, esenta de vanilie, apoi iaurtul si omogenizam. Incorporam usor si faina ametecata cu praful de copt.
5. Merele caramelizate le punem intr-o tava unsa cu unt.
DSCN3873.JPG

Turnam deasupra compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu,
DSCN3875.JPG

pana se rumeneste.
DSCN3878.JPG

6. Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam sa se racoreasca.
7. Decor:
8. Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic, pana se incorporeaza.lasam la racit si apoi turnam peste prajitura.
DSCN3920.JPG

DSCN3947.JPG



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com