contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Rapida

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
    Azi va propun o prajitura rapida, foarte usor de facut, economica si la indemana oricui. Si pentru ca e toamna si sunt din plin gutui m-am oprit la acest fruct, desi prajitura rapida e la fel de buna cu mere sau chiar si alte fructe pe care le aveti la indemana...

Ingrediente:

-2 gutui mari,
-100 g zahar,
-50 g unt,
-50 ml apa,
-un praf de scortisoara,
Pentru blat
-4 oua,
-un praf de sare,
-4 linguri de zahar,
-4 linguri de ulei,
-un zahar vanilat,
-4 linguri de faina,
-un praf de copt,
  Pentru ornat
-o ciocolata amaruie,
-15 g unt,
- o lingura nuca macinata,

Preparare:

    In primul rand spalati gutuile si curatatile de seminte, apoi taiatile in cubulete.

   Intr-un vas (craticioara) in care veti coace prajitura, puneti la caramelzat cele 100 g zahar pana capata culoarea aurie. Cand s-a caramelizat adaugati  50 g unt, amestecati sa se topeasca si apoi puneti 50 ml apa si ameatecati bine sa se incorporeze totul.

   In acest amestec puneti gutuia tocata si amestecati sa se distribuie pe toata suprafata bucatilor de fruct. Apoi inchideti focul si lasati sa se raceasca.

    In acest timp separati ouale si bateti spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul adaugat lingura cu lingura si zaharul vanilat. Adaugati apoi galbenusurile si uleiul amestecand usor cu telul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt pe care le incorporati usor prin rasturnare cu telul fara sa amestecati energic.

    Tunati blatul in vasul cu fructele caramelizate dupa ce ati uns peretii cu o pensula inmuiata in unt topit si dati la cuptor pt cca 30 min in functie de grosimea prajiturii.

   Cand s-a copt desprideti cu un cutit marginile blatului puneti un platou pe masura deasupra si rasturnati prajitura.

   Dupa ce s-a racorit turnati ciocolata topita ( pe baia de abur si amestecata cu putin unt), ornati cu nuca macinata si totul este gata .


   Din pacate nu am reusit sa fac si o poza cu sectiunea prajiturii pentru ca in momentul  cand s-a taiat s-a si "evaporat" instantaneu :)...
   La aceasta prajitura rapida succesul este asigurat de fructul aromat si siropul caramel care va insiropa usor blatul dar si de valurile de ciocolata de deasupra...