Prajitura Rapida Cu Fructe
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi va prezint inca o reteta din delicioasa serie a retetelor pregatite in forme de silicon :P (Tupperware, daca aveti...)
E vorba despre o prajitura ce detine o paleta larga si-aromata de gusturi (adica o puteti pregati cu orice fructe vreti :P) ...si pe care o fac mereu cu drag (e super-rapida si buna, asa ca nu-i pot rezista :D )
Eu, si-acum ca altadata, am facut-o cu visine din congelator, de care nu duc lipsa toata iarna...dar dupa cum spuneam, se poate prepara cu orice sortiment de fructe...
Ingrediente:
- 125 g. unt/margarina
- 100 ml. zahar (aprox. 80 g.)
- 250 ml. faina (aprox. 130 g.)
- 2 lingurite praf de copt
- 1 varf cutit sare
- 50 ml. ulei
- 50 ml. smantana
- 3 oua
- 500 g. fructe de sezon, taiate cubulete
- 1 lingura alcool (facultativ)
!!! Ca si la reteta de Savarine, am transformat "mililitri" cu care se masoara toate retetele Tupperware in grame (pentru cei care nu poseda aceste forme)
Totusi, este foarte important de stiut ca toate aceste retete pe care vi le-am aratat pana acum, de la ei, se pot preara si in oale, forme conventionale de copt...deci curaj! :))
Mod de preparare:
Se pun intr-un bol ermetic zaharul si untul (sau margarina topita) si se mixeaza bine. Margarina nu trebuie sa fie fierbinte!
Se adauga faina, praful de copt si varful de sare (cernute)
In Magic Mixer (aici il aveti pe cel mare, pentru exemplificare :P) se agita uleiul, smantana si ouale intregi, dupa care se toarna totul peste ingredientele din bol. Se inchide bolul si se agita energic (asta e tehnica de baza, care se aplica la toate blaturile facute in bolurile Tupperware: asezi toate ingredientele inauntru, inchizi capacul si agiti bine bolul, rezultatul fiind unul uimitor :P ...am sa va arat odata cum se face un blat de pizza in felul asta...)
Se scoate gratarul din cuptor, se aseaza forma silicon rotunda pe el, se toarna coca si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil. Se adauga fructele (le puteti amesteca cu compozitia daca doriti, eu doar le-am presarat deasupra si-apoi putin indesat in aluat, sa nu fuga, hi, hi...)
Se coace cca. 30 de minute la temperatura mare (dar nu maxima)
Se pudreaza cu zahar vanilat (pudra) si se poate servi cu frisca batuta sau sos de ciocolata.
...demonstratia in imagini :P
P.S. Daca alegeti varianta cu visine, folositi visinata pentru "marinarea" lor (reteta noastra de visinata va va fi dezvaluita cat mai curand...adica atunci cand o s-o trag pe mami de limba ce si cum :D )
P.P.S. Sa nu uitati cumva sa scoateti samburii visinelor inainte de a le folosi :)))