contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Raluca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1. Ingrediente:
- 6 galbenusuri
- 300 gr zahar
- 250 gr unt
Se mixeaza pe baie de abur. Separat se caramelizeaza 300 gr zahar si se amesteca cu crema fiarta de mai sus, dupa care se adauga 300 gr de nuci rumenite si taiate uniform. Toata compozitia se aseaza intre 2 foi de napolitana.
2. Ingrediente:
- 1 ou
- 8 linguri de zahar
- 1 lingura miere de albine
- 4 linguri de lapte
- 3 linguri de ulei
-1 lingurita mica bicarbonat de sodiu stins cu otet
- faina cat cuprinde
     Se fac 2 foi care se coc pe dosul tavii unse si tapetate cu faina.
Crema:
- 6 oua
- 300 gr zahar
- 1 lingura ness (mai mult sau mai putin in functie de gust)
Se spumeaza ouale pe abur, cand se ingroasa se adauga nessul. Dupa racire se amesteca putin cate putin cu 300 gr unt moale.
Asamblare:
- foaie cu miere de albina
- crema de ness
-foile de napolitana umplute cu crema caramel
-crema de ness
-foaie cu miere de albina
-deasupra se pune crema de ness si se orneaza dupa preferinta.