Prajitura Raffaelo
Sursa Prajitura Raffaelo

articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
prezentare:


crema
600 ml frisca lichida
400 gr. ciocolata alba - am folosit Poiana si de menaj
1 plic zahar vanilescu
5-7 gr. gelatina granule


se da la racit
gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe plic... si se adauga deasupra cremei de ciocolata...se da la frigider pt minim 3 ore... cand urmeaza sa fie intinsa intre blaturi, se mixeaza bine cu mixerul...

2 oua
100 gr. zahar
80 ml ulei
80 ml lapte
180 gr. faina
1 plicilet praf copt
sirop pt blat: apa, zahar, esenta de migdale... se da intr-un clocot...asteptati sa se raceasca...
ar fi ideal sa faceti un sirop pe baza de lichior de cocos!





se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 de min...


5 albusuri
150 g. zahar
150 g. fulgi cocos
esenta migdale
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana obtinem o spuma tare si lucioasa...





primul blat se insiropeaza bine, bine...
se pune jumatate din crema de ciocolata alba...


se presara fulgi de cocos deasupra...




reteta am luat-o de pe blogul Laurei, care la randu-i a luat-o de la Laura S!le multumesc amandurora!:D
am modificat un pic reteta, umbland la cantitatea de ciocolata, ceva ingrediente pe la blaturi...
prajitura asta este mai buna a doua, chiar si a treia zi...trebuie sa se inmoaie blaturile de aceea are nevoie de timp!