contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Raffaello

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Auzisem de prajitura aceasta de ceva timp, dar nu gustasem niciodata. Ma gandeam ca trebuie sa semene cu celebrele bombonele Raffaello. De revelion am decis sa se numere printre prajiturile care au stat mandre pe masa. Este foarte buna, mai ales daca sunteti iubitori de cocos si ciocolata alba. Se topeste in gura! Reteta am luat-o de pe blogul Laurei Sava.

Ingrediente:
Blat 1:
- 3 oua
- 200 g. zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte de cocos amestecat cu lichior de cocos (sau lapte simplu)
- 200 g. faina
- 1 pachetel praf copt (10 g.)
Blat 2:
- 5 albusuri
- 150 g. zahar
- 150 g. fulgi cocos
- 2 linguri faina
- 1/2 pachetel praf copt (5 g.)
- cateva picaturi esenta de migdale sau vanilie
Crema:
- 700 ml. frisca lichida
- 700 g. ciocolata alba
- 2 linguri lichior de cocos
- 1 plic gelatina granule
Mod de pregatire:
Blat 1:
Incingeti cuptorul la 180 de grade. Va trebuie o tava de 42x29cm tapetata cu foaie de copt. 
Se separa ouale; galbenusurile se freaca cu 100 g. zahar, laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu cele 100 g. zahar ramase, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna in tava  si se coace ca. 20-25 min. pana se rumeneste usor. Faceti testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca.
Blat 2:
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana cand spuma e tare. Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt (ambele cernute) si esenta de migdale sau vanilie, amestecand cu grija cu o spatula. Se toarna compozitia in tava captusita cu hartie de copt si se coace la 180 grade cca. 20-25 min. Se lasa apoi sa se raceasca.
Crema:
Puneti gelatina intr-un vas cu apa cat sa acopere cu doua degete deasupra, lasati-o 10 minute pana absoarbe toata apa apoi dati-o la microunde pentru cateva secunde pana se topeste totul si este suficient de fierbinte cat sa tineti un deget inauntru fara sa va frigeti:)
Incalziti frisca lichida la bain marie. Din momentul in care apa din vasul de dedesubt incepe sa fiarba si frisca lichida este fierbinte, adaugati ciocolata taiata cubulete. Amestecati incontinuu pana ciocolata se topeste. Puneti trei linguri de ciocolata in vasul cu gelatina si amestecati, apoi adaugati in crema ramasa si mixati-o bine impreuna cu lichiorul. 
Asamblare:
Blatul 1 il puneti intr-o tava inalta, il insiropati cu lichior de cocos sau lapte de cocos. Eu am avut pina colada:) Ungeti cu jumatate din crema, nivelati. Asezati deasupra blatul 2, puneti restul de crema si acoperiti totul cu fulgi de cocos. Dati la frigider peste noapte.