contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Raffaello

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am pregatit aceasta reteta delicioasa pentru colegii de la birou care au avut o reactie deloc surprinzatoare si au golit repede platoul :) Pai e si normal, o prajitura atat de aromata nici nu putea avea alta soarta :) Daca va place cocosul, veti iubi si acest desert, foarte usor de pregatit, pe care il puteti condimenta si cu putin lichior de cocos adaugat in sirop.
Pentru o tava de aprox 25 x 37, am folosit:
  • 7 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar fin (pentru blat)
  • 7 linguri de ulei
  • 300 ml lapte
  • 250 g ciocolata alba
  • 5-6 linguri frisca batuta (cam de la 200 ml frisca lichida)
  • 7-8 linguri fulgi de cocos
  • 2 linguri zahar (pentru sirop)
  • 1 pliculet gelatina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
Pregatim blatul, care este un blat simplu de pandispan, pentru care batem ouale impreuna cu zaharul si un pliculet de zahar vanilat, mixanddestul de mult, vreo 10 minute. Trebuie sa obtinem o spuma aproape alba, peste care adaugam uleiul, care o lingura odata, mixand in continuare. Incorporam treptat faina si praful de copt, amestecand cu o lingura compozitia. Turnam aluatul intr-o tava unsa cu ulei cu tapetata cu faina, pe care o dam la cuptor la 170 de grade timp de 30 - 40 de minute.
Cat timp blatul se raceste, pregatim un sirop din aproximativ 200 ml apa cu 2 linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat. Fierbem siropul 5 minute, apoi il lasam sa se raceasca.
Cand blatul este rece, il taiem in doua, partea de jos mai groasa, iar cea de sus mai ingusta. Topim ciocolata in lapte si adaugam fulgii de cocos. Maruntim bucata ingusta de blat, fie o rupem cu mana, fie o tocam in robotul de bucatariesi o adaugam peste crema de ciocolata. Fierbem cam 3 minute amestecul acesta, care arata putin dubios, iar apoi il lasam sa se racoreasca.
Dizolvam gelatina conform instructiunilor si o incorporam in crema la temperatura camerei, impreuna cu frisca batuta. Insiropam blatul, il asezam pe un platou si pentru usurinta il inconjuram cu niste pereti reglabili. Nivelam crema de cocos si ciocolata peste blat si dam cateva ore la rece, pana se intareste crema.
Taiem prajitura in cubulete delicioase, presaram fulgi de cocos pe deasupra si savuram acest deliciu.
Inspiratia pentru aceasta reteta a fost minunatul blog al Laurei Sava :)