Prajitura Raffaello (prajitura Cu Cocos Si Crema De Vanilie)
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :)
Ingrediente:
pentru blat:
150 gr. faina
4 linguri fulgi de cocos
200 gr. zahar
4 linguri ulei
4 oua
1/2 pachetel praf de copt
2 lingurite mici ( cele pentru cafea ) esenta de migdale
un varf de sare
pentru crema:
250 ml lapte integral
1 plic crema de vanilie de la Dr. Oetker
2 linguri zahar farin ( pudra )
sirop:
un pahar de apa se fierbe cu 1 lingura de zahar timp de 2~3 minute
dupa ce se raceste se adauga o lingura de rom sau coniac
pentru decor:
floricele de Craciun din Royal Icing
fulgi de cocos
Royal Icing:
1albus
175 g zahar pudra ( cumparat deoarece contine amidon)
sucul de la 1/4 de lamaie
coloranti alimentari verde si rosu ( aici trebuie sa tineti cont ca daca folositi coloranti in forma de lichid, va fi necesar sa mai ingrosati Icing-ul cu putina pudra de zahar )
Mod de preparare:
Royal Icing:
Decorul l-am facut cu cateva zile inainte, dupa ce floricelele s-au uscat ( dureaza cam 12 ore ca sa se usuce bine), le-am scos de pe hartia cerata unsa cu putin unt sau ulei in prealabil si le-am pastrat intr-o cutie intr-un loc uscat pana cand le-am folosit :)
In albusurile separate, incepeti sa adaugati zaharul cate ~ 50g de fiecare data,
mixati, adaugati iar zahar, cand compozitia incepe sa se ingroase,
adaugati sucul de lamaie, dar nu pe tot deodata ( puneti putin mai adaugati zahar, mixati bine si apoi mai adaugati iar suc )
Mixarea dureaza cam 10 minute.
mixati, adaugati iar zahar, cand compozitia incepe sa se ingroase,
adaugati sucul de lamaie, dar nu pe tot deodata ( puneti putin mai adaugati zahar, mixati bine si apoi mai adaugati iar suc )
Mixarea dureaza cam 10 minute.
Blatul :
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati in ea fulgii de cocos si o amestecati bine.
Mixati ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul ~15 minute.
Adaugati in ouale mixate pe rand cate o lingura de ulei si mixati dupa fiecare cam 6 secunde pana il incorporati pe tot la aceasta etapa adaugati si esenta de migdale.
Adaugati in compozitia de oua amestecul de faina cu cocos in trei ture, amestecand dupa fiecare cu un tel cu miscari circulare de sus in jos pana incorporati toata faina.
Turnati compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 37/25 cm, unsa cu unt apoi asternuta cu hartie cerata pentru copt.
Coaceti blatul pe raftul din mijloc al cuptorului 15 ~17 minute la 180 de grade C, pana devine usor rumenita la suprafata.
Raciti blatul pe un gratar si decupati din blat cerculete cu diamentru de ~6 cm (cu ajutorul unei cani, sau daca aveti forme metalice pentru decupat biscuitii, e si mai bine ).
Crema:
Preparati crema dupa instructiunele de pe plic si o pastrati acoperita in frigider pana insiropati turtele pentru viitoarele prajituri.
Asamblare:
Insiropati turtele cu ajutorul unei pensule, puneti crema intr-un sac a pche cu duiul in forma de steluta si spritati pe o jumatate din numarul de turte cate o rozeta, acoperiti cu a doua turta si mai spritati un rand de rozete pe fiecare, presarati prajiturile cu fulgii de cocos si le incoronati pe fiecare cu cate o floricica din Royal Icing
Sfat:
Decorul din icing, nu se pastreaza mult timp la frigider, de aceea va sfatuiesc sa-l aplicati pe prajituri inainte de a le servi, le puteti aplica doar pe suprafeti uscate (cum ar fi pasta de zahar sau in cazul dat, fulgii de cocos) in asa fel ca sa aiba un contact minim cu suprafetele umede cum sunt cremele sau o suprafata de peltea !
Pofta buna !