Prajitura "valurile Dunarii"
articol scris de Criss75 blog criss75-despremine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O prajitura foarte simpla, foarte rapida si foarte buna. Reteta blatului am luat-o de pe blogul Ancutei (multumesc pentru reteta) iar crema e o reteta proprie, pe care o mai folosesc uneori la eclere sau diverse prajituri. Am schimbat crema pentru ca am mai spus-o, nu ne plac cremele cu unt si atunci prefer sa inlocuiesc untul cu frisca.
Blat:
-4 oua
-175 g zahar
-1 zahar vanilat
-4 oua
-175 g zahar
-1 zahar vanilat
-coaja rasa de lamaie
-175 ml ulei
-175 ml lapte + 1 lingura lapte
-1 praf de copt
-360 g faina
-1 lingura cacao
1 borcan compot de visine fara samburi
-175 ml ulei
-175 ml lapte + 1 lingura lapte
-1 praf de copt
-360 g faina
-1 lingura cacao
1 borcan compot de visine fara samburi
Intr-un vas mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza
volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam, ca la maioneza. Reducem
viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce
s-a incorporat adaugam treptat laptele iar la final incorporam si restul
de faina.
Turnam jumatate din aluat in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. In restul de aluat adaugam cacaoa si 1 lingura de lapte si amestecam pana se omogenizeaza.Turnam si aluatul maro in tava.
Asezam visinele pe toata suprafata prajiturii si dam la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Turnam jumatate din aluat in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. In restul de aluat adaugam cacaoa si 1 lingura de lapte si amestecam pana se omogenizeaza.Turnam si aluatul maro in tava.
Asezam visinele pe toata suprafata prajiturii si dam la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Crema:
-3 oua
-6 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-3 linguri amidon
-400 ml lapte
+
-300 ml frisca
Se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu 300 ml frisca batuta. Eu am folosit frisca vegetala Meegle, care se bate foarte bine, dar daca folositi frisca naturala, adaugati si intaritor sau un pliculet de gelatina hidratata apoi topita.
Glazura:
-200 g ciocolata (preferabil amaruie insa azi n-am gasit decat cu lapte)
-100 ml frisca lichida
Topim ciocolata la microunde, apoi amestecam cu frisca lichida, pana devine cremoasa si usor de intins. Turnam ciocolata peste crema si cu furculita facem niste valuri deasupra.