Prajitura "rudy"
Sursa Prajitura "Rudy"
articol scris de Criss75 blog criss75-despremine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De ce se numeste asa, n-am idee. Dar e o reteta care apare pe foarte multe bloguri. E o prajitura cu branza, cu aluat dat pe razatoare si optiunea mea a fost sa-i pun si o glazura de ciocolata. Reteta originala nu prevede.
Mie nu prea mi-a placut, dar in general nu ma dau in vant dupa prajiturile cu branza.
Am sa pun si reteta, acum nu am timp.
Pozele mi-au iesit aiurea dar n-am ce sa fac. Lumina proasta, aparatul defect si acesta e rezultatul.
Aluat:
- 400 g. faina
- 250 g. unt sau margarina
- 150 g. zahar
- 1 galbenus
- 1 pliculet praf de copt
- 2 linguri cacao
Crema de branza:
- 750 g. branza vaci dulce
- 3 oua
- 2 pliculete zahar vanilat
-putina esenta de rom
-stafide (eu n-am avut )
- 250 g. zahar
Aluat:
- 400 g. faina
- 250 g. unt sau margarina
- 150 g. zahar
- 1 galbenus
- 1 pliculet praf de copt
- 2 linguri cacao
Crema de branza:
- 750 g. branza vaci dulce
- 3 oua
- 2 pliculete zahar vanilat
-putina esenta de rom
-stafide (eu n-am avut )
- 250 g. zahar
Se amesteca faina, praful de copt si cacaua, se adauga untul, zaharul si galbenusul pana se obtine un aluat maleabil care va fi impartit in doua parti egale. Aluatul se invereste in folie si se pune in congelator 10-15 minute.
Intre timp se prepara crema astfel: se bat albusurile spuma. Separat galbenusurile se amesteca cu zaharul si aromele, se adauga branza si albusurile batute.
Intr-o tava punem hartie de copt, radem pe razatoarea mare o parte din aluat, punem crema de branza si peste crema dam pe razatoare cealalta parte de aluat.
Coacem prajitura la cuptor 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se poate pudra cu zahar si portiona. Eu i-am pus o glazura de ciocolata.