Prajitura "negresa"
Sursa Prajitura "Negresa"
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
-200 gr unt
-250 gr zahar tos
-4 linguri cacao
-200 ml lapte
-5 oua
-250 gr faina
-1/2 plic praf copt
-1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Laptele il punem pe foc,impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si cacaoa..il lasam sa fiarba cateva clocote,dupa care dam vasul deoparte..si-l lasam sa se raceasca complet..
Separam albusurile de galbenusuri..,iar albusurile le mixam foarte bine...
Faina o amestecam cu praful de copt..
Dupa ce o scoatem din cuptor,turnam restul de 1/4 din compozitia de lapte/zahar/cacao..intinzand-o pe toata suprafata prajiturii..,(daca vreti mai multa ciocolata..topiti pe baie de aburi o ciocolata(100 gr) in care ati pus si 3 linguri de frisca lichida...).
Sa aveti un weekend minunat..si poate v-am dat o idee in legatura cu desertul...:))