Prajitura "bounty"
Sursa PRAJITURA "BOUNTY"
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt sigură că această prăjitură vă este cunoscută, fiind prezentă şi pe alte bloguri sau site-uri cu prăjituri. Este o prăjitură ce se adresează iubitorilor de cocos.
Ingrediente pentru blat:
- 200 g unt moale (80% grăsime)
- 250 g zahăr pudră
- 3 ouă mari
- 2 linguri cacao
- 125 ml lapte
- 8 g praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- 500 ml lapte
- 4 linguri gris
- 200 g cocos ras
- 200 g zahăr fin
- 150 g unt (80% grăsime)
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Ingrediente pentru sirop
- 3 linguri zahăr
- 150 ml lapte
Ingrediente glazură:
- 200 g ciocolată
- 8 linguri frişcă lichidă
Pentru prepararea blatului se freacă untul cu zahărul până rezultă o compoziţie spumoasă. Se adaugă, ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare şi la urmă laptele. Făina se amestecată cu praful de copt şi cacao; se adaugă în compoziţia de unt, amestecând uşor, cu o spatulă, până se încorporează. Aluatul obţinut se pune în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină, apoi tava se dă la cuptorul preâncălzit la 190 grade C, unde se coace 20 - 25 de minute. Pentru siguranţă blatul se încearcă cu o scobitoare.
Blatul rece se însiropează cu siropul rezultat prin caramelizarea zahărului la foc mic, stins cu lapte.
Pentru cremă procedăm astfel: laptele şi zahărul se pun într-un vas, pe foc mic. După topirea zahărului se adaugă untul şi la sfârşit se pune grisul, în ploaie, amestecând cu un tel până ce compoziţia se îngroaşă. După 2 - 3 minute se ia crema de pe foc, se adaugă esenţa de vanilie, apoi se distribuie fierbinte peste blatul rece. Se întinde uniform cu o spatulă, apoi prăjitura se pune la rece.
Pentru glazura de ciocolată se pune frişca şi ciocolata rasă într-un vas, pe foc mic, amestecând până se topeşte ciocolata. Se ia glazura de pe foc şi, cu un cuţit lat, se întinde deasupra cremei de cocos.
După câteva ore de stat la rece prăjitura se poate porţiona .
Poftă bună!