Prajitura "alba Ca Zapada"
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
FOI
- 2 oua;
- 7 linguri ulei;
- 5 linguri apa;
- 7 linguri zahar;
- 1 lingura amoniac;
- 1 pachet zahar vanilinat;
- faina cat cuprinde;
Se amesteca toate ingredientele si se bat cu o furculita. Adaugam treptat faina, pana se formeaza coca, pe care o impartim in 3 bucati egale. Punem cate o foaie pe dosul tavii si o bagam la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
CREMA
Aceasta se face pe foc. Ai nevoie de:
- 1/2 litru de lapte;
- 8 linguri zahar;
- 4 linguri faina;
- 2 lamai stoarse;
- 1 pachet unt;
Punem laptele pe foc, adaugam zaharul si faina. Cand se ingroase adaugam untul si lasam sa se topeasca. Luam de pe foc si adaugam zeama de la 2 lamai. Amestecam pentru omogenizare.
Se intinde crema intre cele trei foi si deasupra si ornam cu nuca de cocos.
Pofta buna!