contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Prajiturilor ( Opera)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 Aceasta prajitura  am gasit-o prima data pe  site-ul CULINAR.RO,  de care eu sant indragostita, si recunosc aceasta public, este un site extraordinar de la care eu am invatat multe. Felicitari!!!!! SA STITI CA ACEASTA  ESTE O LAUDA, UN COMPLIMENT!!! nu o reclama...
        Dar sa trecem la ale noastre!Este o prajitura, fff fina, dar si pretentioasa, deci,  nu usor de facut , dar incercati, dupa cateva incercari o sa capatati experienta si o sa va iese, mmm.... o bunatate. Aveti incredere!
Mai multe poze nu am , dar promit sa pun in viitor!
        Sa incepem cu modul de preparare:
A. FOILE: 4 buc 30x30
                 10 albusuri, 110g nuca(migdale macinate)
                  4 oua, 220g zahar, 1 lg. praf de copt
                  140g faina, sare
            -din albus  cu 110g zahar si sarea se bat f. bine pana se face o spuma. Ouale intregi, le-am batut        cu    restul de zahar, pana ce au devenit o crema deschisa la culoare si si-au dublat volumul. Peste ele am adaugat:  albusul batut , peste care am pus faina, praful de copt si  migdalele macinate, , apoi cealalta 1/2 de albus si am amestecat usor. Am  impartit in 4, si in cuptorul incins am copt fiecare foaie  8 minute.
B.CREMA  ALBA: (englezeasca) 240 ml lapte
                                                     90g zahar
                                                     3 galbenusuri, esenta vanilie, sare
               -am mixat galbenusurile.Laptele l-am pus pe foc cu zaharul, cand aproape da in clocot, l-am turnat usor, amestecand continuu, peste galbenusuri  ; cratita am tinut-o pe foc mestecand continuu pana s-a ingrosat crema. E bine sa se faca pe baie de aburi, ca sa nu se branzeasca crema, Se lasa la racit, apoi se adauga vanilia.
C. CREMA BAVAREZA: 5 g  gelatina
                                         170 g ciocolata amaruie,
                                         1/2 cana de crema englezeasca
                                          360ml smantana ptr. frisca
                  - in crema englezeasca calda, am adaugat gelatina, dizolvata si am  amestecat pana la omogenizare. Am topit ciocolata pe baie de aburi, si peste ea am turnat crema englezeasca. Am mixat smantana, pana a devenit o crema  groasa si am turnat-o peste celalalt amestec.  O punem la frigider .
D.CREMA DE CAFEA : 25g apa, 140 g zahar,
                                        3 galbenusuri, 225g unt,
                                       1 lg ness diz. in 1 lg apa fiarta
                   - din apa si zahar am facut un sirop. Galbenusurile se bat pana se dubleaza, iar peste ele am turnat siropul  fierbinte usor, si amestecand continuu, pana se raceste  complet compozitia . Peste ea am adaugat untul putin cate putin, mixand continuu si am adaugat nesul dizolvat, apoi dau la frigider.
E. CREMA GANACHE : 170 g ciocolata
                                         190 g smantana
                  - am incalzit ciocolata pe baie de aburi, apoi turnam smantana, amestecand, apoi dam la rece. Cand se raceste se mixeaza.
                     Acum sa trecem la asamblare: Facem un sirop din apa, zahar, si es de rom. Punem o foaie , o ungem cu sirop, punem 1/2 din crema de cafea, apoi a2a foaie, o ungem cu sirop, punem crema  bavareza, a3a foaie crema  ganache,  a4a foaie o ungem cu sirop, si punem restul de crema de cafea.
                     Se pune la congelator, ptr. 30 min, dupa care am intins peste crema de cafea,, restul de ganache, si o o punem la congelator din nouptr. 15 min.  |La sfarsit se taie cu, cutitul inmuiat in apa  fierbinte  si stergem in acelasi timp cutitul , de fiecare data, altfel iese un pic zdrenturoasa.
         

Articol recomandat de culinarecufeteistete.blogspot.com