Prajitura ,, Petre Roman " :)
articol scris de teolyn blog teolyn-in-the-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 3 oua
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri de apa
- 3 linguri de faina
- 1 lingura de nuca
- 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie
Se separa ouale, se bat spuma tare albusurile impreuna cu apa si cu un praf de sare , apoi se adauga cele 4 linguri de zahar pe rand , apoi incorporam galbenusurile amestecate cu bicarbonatul si la sfarsit faina + nuca. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt.
Crema:
- 300 gr lapte
- 5 linguri faina
- 3 galbenusuri de ou
- 200 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 pachet de unt 200 gr
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam faina apoi laptele pe rand, se pun la fiert pe foc mic pana se ingroasa . Se lasa la racit apoi se incorporeaza in untul spumat.
Se caramelizeaza 200 gr de zahar si se intinde in strat subtire pe 2 dintre foi si se lasa la racit.
Glazura de bezea:
Se mixeaza 3 albusuri de ou batute spuma tare pe baie de abur cu 1 cana de zahar pus pe rand.
Asamblare :
- 1 foaie de blat + zahar caramel
- crema
- 1 foaie de blat + zahar caramel
- 1 foaie de blat
- spuma de albus de ou, ciocolata rasa