contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Pepsi Twist :)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 

Reteta prajiturii coca-cola de la colega mea, Mariana, modificata doar un pic. 
Am pus pepsi twist in loc de coca-cola si zahar un pic mai putin decat in reteta primita. 

Ingrediente: 
- pentru blat 
* 4 oua 
* 250 g zahar 
* 2 linguri cacao (+ 1 lingurita cafea instant - optional) 
* 12 linguri pepsi twist 
* 1 lingura esenta de vanilie 
* 1 pliculet praf de copt 
* 200 g faina 

- pentru crema 
* 400 ml lapte 
* 1 plic budinca de vanilie 
* 200 g unt (io am folosit unt Pilos cu 82% grasime), la temperatura camerei 
* 150 g zahar 
 * 3 linguri de cocos 

- decor 
* cocos 

Am separat ouale, iar 4 galbenusuri le-am mixat cu vreo 7 linguri de zahar pana cand s-a format o crema pufoasa. 
Am adaugat cacaoa, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cele 12 linguri de suc (una cate una), amestecand pana cand totul s-a omogenizat. 
Separat am batut spuma albusurile cu restul de zahar. 
Am incorporat spuma de albusuri in compozitia de mai devreme, cate o lingura pe rand, amestecand de sus in jos ca sa nu sparg toata pufosenia de spuma. 
Am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am copt la cuptorul preincalzit, pe foc mediu spre mic, timp de 35-40 min. 
(verificati si mai devreme ca nu cumva sa se arda. altfel riscati sa devina amara prajitura) 

In timp ce blatul a fost la cuptor, am preparat crema. 
Am pus la fiert 400 ml de lapte cu zaharul. 
Din laptele caldul am luat cateva linguri si am dizolvat budinca pe care am turnat-o apoi in laptele fierbinte. 
Am lasat pe foc mic pana cand s-a inchegat compozitia, dupa care am lasat budinca la racit. 
Cand s-a racit budinca, am adaugat untul moale si am mixat bine de tot, pana cand am obtinut o crema neteda. 
Am adaugat apoi cocosul si am amestecat pana la omogenizare. 

Blatul rece l-am taiat in doua pe intaltime, cu ata (n-am putut cu cutitul, se lipea blatul de cutit). 
Am asezat jumatatea de sus pe un platou, am pus cam 2/3 din crema, am asezat cealalta jumatate de blat, intors cu partea de jos in sus (ca sa fie neteda suprafata), apoi restul de crema si am presarat cocos. 
Am tinut prajitura la rece ca sa se poata taia mai bine. 

Nota: 
am folosit o tava de marimea 20x33x4 cmcare mi se pare ca a fost prea mica, trebuia o tava mai mare.