contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Ole

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Povestelnicul se afla in concediul binemeritat, deci experimentele cu dulciuri continua. Astazi va propune un desert sintetizat din cateva retete. Toate cantitatile mentionate mai jos sunt necesare pentru patru portii, respectiv, daca veti fi mai multi la masa, deduceti proportiile dupa cum va convine.

Pentru blat:
4 oua
220 g faina
100 g zahar tos
2 linguri cacao Dr. Oetker
prajitura ole dr. oetker

In primul rand se bat ouale cu zahar, pana la omogenizare. Dupa aceasta, se adauga cantitati mici de faina, cacao si se mixeaza continuu. Intai cu telul,
prajitura ole dr. oetker

apoi cu mixerul, pana obtineti o materie vascoasa.
prajitura ole dr. oetker

Masa obtinuta, o intindeti pe o tava larga acoperita cu hartie de copt. Aceasta urmeaza sa plece in cuptor, pentru 15 minute, la temperatura de 170°C.
prajitura ole dr. oetker

Pana se face blatul, preparam crema din:
200 ml frisca lichida (am folosit de 21% grasime)
200 ml lapte
1 plic de Crema Ole Dr. Oetker, de vanilie
prajitura ole dr. oetker

Prepararea acesteia reprezinta un proces mega sofisticat, comparabil dupa complexitate cu dezintegrarea nucleara: intr-un bol se amesteca laptele, frisca si praful de crema cu un tel,
prajitura ole dr. oetker

apoi cu mixerul. Nu utilizati din start mixerul (sfatul este valabil si pentru blat) pentru ca veti ridica norii de pulbere prin toata bucataria. Cam dupa 1-2 minute de mixat, trebuie sa obtineti o crema galbuie, suficient de densa ca sa se tina de labele mixerului.
prajitura ole dr. oetker

Mai departe, dupa ce scoateti blatul din cuptor il duceti la balcon – multumim cerului ca ne-a dat, in sfarsit, iarna asta frig si zapada. Cand blatul s-a racit, il taiati in patru carouri egale si purcedeti la stratificare: un blat, apoi un strat de crema si tot asa pana va ramane deasupra o foaie neacoperita.

Peste aceasta, daca doriti, puteti pune glazura. Povestelnicul, din curiozitate, a facut-o si pe asta. Instructiunile de preparare a glazurii Dr.Oetker sunt banal de simple, prezente de altfel pe ambalaj: in apa fierbinte (aproximativ 75°C) se cufunda complet plicul, se lasa sa se inmoaie continutul, dupa care se aplica pe prajitura.
prajitura ole dr. oetker

Aici, trebuie sa recunosc, am scapat momentul cand s-ar fi cuvenit sa aplic glazura, de aceea a iesit mai densa, respectiv a fost mai dificil de a opera cu ea. Voi sa stiti: ea trebuie aplicata imediat dupa ce o scoateti din apa, taind plicul intr-un colt si aranjand-o pe prajitura, dupa cum va sugereaza imaginatia, intr-un strat subtire. Ceea ce vedeti in imagine, reprezinta un draft experimental:)
prajitura ole dr. oetker

Pana la urma a iesit asa.
prajitura ole dr. oetker

Vreti cromatica? Poftim:
prajitura ole dr. oetker

Pofta mare si nu raciti!