contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Noire

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am vazut aceasta prajitura la Licuta Marin si de atunci mi-am dorit sa o fac. Pentru o cioco-dependenta ca mine, prajitura a devenit un fel de obsesie…

INGREDIENTE:

150 gr unt
170 gr biscuiti de cacao
100 g ciocolata amaruie
150 g ciocolata lapte
2 linguri coniac
250 frisca nebatuta
15 gr gelatina

Pentru ornat:
70 gr ciocolata amaruie
30 ml lapte
25 gr fulgi ciocolata

PREPARARE:

Topim 75 gr unt. Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece.

Topim ciocolata la baine-marie. Adaugam coniacul si frisca, apoi restul de unt. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.

Punem gelatina la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o punem pe foc, la baine-marie, unde o tinem in jur de 10 minute, pana incepe sa prinda consistenta. O adaugam in compozitia de ciocolata. Amestecam bine. Turnam compozitia peste biscuiti. Lasam tava la rece pana a doua zi.

Pregatim sosul de ciocolata topind in baine-marie ciocolata si amestecand-o apoi cu lapte.
Fulgii de ciocolata ii facem cu aparatul de ras legume sau prin razatoare. Ii punem peste sosul de ciocolata pana apuca sa se intareasca.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro