Prajitura Mokka
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...cafea, alune, ciocolata, rom...destul de decadent pentru voi?! :)))
Mie mi-a satisfacut pe deplin simturile, hi, hi...
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 4 oua
- 150 g. zahar pudra
- 125 ml. ulei
- 125 ml. apa minerala
- 3 fiole esenta de rom
- 150 g. faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita cafea macinata sau instant
- 200 g. alune de padure
Pentru decorat:
- 250 g. ciocolata de lapte
- 100 ml. frisca lichida
- 25-30 g. unt
- boabe de cafea
...era clar cu ce aveam sa incep, nu?! :))
...cu alunul nostru drag, ce an de an se face tot mai chipes :D
...de bucurie ca s-au copt, in sfarsit, alunele, Bogdi le-a cules pe toate (ma rog, pe alea la care ajungea el :P)
...si dupa ce si-a indesat cu pofta cateva-n gurita-i scumpa, m-a lasat sa-mi fac de cap cu ele :))
...dar sa va zic cate ceva si despre reteta :P
Se bate cu mixerul pana se obtine o compozitie ca de chec:
Prajitura se lasa sa se raceasca, iar intre timp se prepara glazura de ciocolata (chiar aveam nevoie de asta :D)
Se pun toate ingredientele pentru glazura intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa pana cand se topesc.
Cand s-a mai racit, se toarna peste prajitura:
Se lasa la rece (nu la frigider)
E o glazura minunata!!! Pe langa faptul ca e gustoasa foc mai e si aratoasa...n-o laud degeaba, veti vedea, are sclipiri de diamant :P
S-a mentinut lucioasa chiar si atunci cand am inceput sa croiesc eternele mele romburi :)))
Le-am taiat dupa acelasi "tipar" de aici: Romburi cu nuci si cafea
Voi o puteti felia, bineinteles, in ce forme doriti :)
Marginile au fost primele care au cazut :P
La final, se elibereaza boabele de cafea :))
...si se orneaza fiecare bucata de prajitura, dupa propria fantezie...